Címlap Iskolánk Ökoiskola
Ökoiskola
Egészségnevelés - Body Worlds kiállításon jártunk PDF Nyomtatás E-mail
2022. december 16. péntek, 11:34

Az iskolai egészségnevelést nagyon jól kiegészíti a Budapesten jelenleg látható BODY WORLDS kiállítás, melyet a biológia fakultációs diákokkal tekintettünk meg.

A kiállítás elkalauzolt bennünket az anatómiai ismeretek világába, miközben felhívta a figyelmet arra, hogy tudatosan figyeljünk az egészségünkre. Bemutatták hogyan működnek a szerveink és a gyakori betegségeket az egészséges és az érintett szervek összehasonlításával. Láthattuk a betegségek és szenvedélybetegségek hosszú távú hatását, mint például a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás, és a mesterséges térd- vagy csípőízületek mechanikáját, implantátumok elhelyezkedését.

A kiállításon látottak és hallottak mély nyomot hagytak a diákokban, elgondolkodtat mindenkit, hogy mit jelent embernek lenni, hogyan is éljük tovább az életünket.Módosítás dátuma: 2023. január 11. szerda, 09:38
Bővebben...
 
Állatvédelmi Témahét 2022 PDF Nyomtatás E-mail
2022. december 16. péntek, 09:57

Ökoiskolai programunk, a fenntartható fejlődésre nevelés része diákjaink szemléletformálása, ezzel többek között kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre.

Az Állatvédelmi Témahét keretében ezért iskolánk diákjai a felelős állattartásról és az állatvédelemről hallgattak előadást Sütő Szilvia tanárnőtől, a Teodor Terápiás Műhely vezetőjétől. Az előadás célja az volt, hogy a felnövekvő nemzedék tudását kiszélesítsük, empatikus képességeiket magasabb szintre emeljük, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözzük őket.

A téma bemutatásában fontos szerepet kapott Teodor és Viki, akik nagyon sok simogatásban részesültek ezen a napon (is).
Módosítás dátuma: 2022. december 16. péntek, 11:34
Bővebben...
 
Európai Mézes Reggeli 2022 PDF Nyomtatás E-mail
2022. november 25. péntek, 14:09

Iskolánk is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli Programhoz, amely az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) közreműködésével valósult meg. Az intézményben zajló fenntarthatóságra nevelés kiemelt feladata, hogy felkeltsük a fiatalok figyelmét a mézfogyasztás fontosságára, annak egészséges táplálkozásban betöltött szerepére, valamint a Beporzók Évére tekintettel a beporzók védelmének fontosságára. A program megvalósításában Szabó Krisztián és Schuszter János méhészek voltak segítségünkre, akiknek nagyon köszönjük, hogy a mézes falatok elfogyasztása közben hasznos ismeretekkel gazdagították és formálták tanulóink szemléletét.Módosítás dátuma: 2022. december 02. péntek, 11:21
Bővebben...
 
Őszi ökoiskolai programok PDF Nyomtatás E-mail
2022. november 15. kedd, 08:29

2022. október 3-7. között zajlott a Világ Legnagyobb Tanórája 2022 programsorozat. Célunk, hogy a diákok megismerjék a fenntarthatóságot szolgáló globális célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani. A projekthez csatlakozva a célok megismerését idén beépítettük további programjainkba, rendezvényeinkbe.


Módosítás dátuma: 2022. december 02. péntek, 11:24
Bővebben...
 
Fenntarthatósági Témahét a Türr István Gimnázium és Kollégiumban PDF Nyomtatás E-mail
2020. november 09. hétfő, 20:10


A hétköznapok során egyre többször halljuk lépten-nyomon a fenntarthatóság fogalmát, manapság egyre több beszélgetést indítanak el a környezetünk védelmének és megóvásának szempontjai. A Türr Gimnáziumban idén első alkalommal csatlakoztunk a Fenntarthatósági Témahét programjaihoz, így 2020 októberének első hete ennek jegyében telt. Színes programok vártak kicsiket és nagyokat egyaránt -- bízva abban, hogy ezután egész évben az elsődleges célok közé emelkedik a környezetünk védelme az iskola tanárai és tanulói között.

Módosítás dátuma: 2022. december 02. péntek, 11:46
Bővebben...
 
Joomla!. XHTML and CSS.