Címlap Iskolánk Ökoiskola
Ökoiskola
Fenntarthatósági Témahét 2024 PDF Nyomtatás E-mail
2024. május 09. csütörtök, 09:43

A Fenntarthatósági Témahét 2024-ben április 22-26. között hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével került megrendezésre, amelyhez iskolánk ötödszöri résztvevőként csatlakozott.

A témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között, a diákok figyelmének ráirányítása a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a klímaváltozás problémáira.

A témahéten zajló programok által is szeretnénk elérni, hogy a diákok ismerjék fel ezeknek a problémáknak jelentőségét, legyenek tudatában személyes érintettségüknek. A szemléletük, magatartásuk alakításával tudatosítjuk bennük azt, hogy egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelme érdekében. Az idei év kiemelt témái a levegő és élővilága, a szabadidő, a körforgásos gazdaság, a hulladék és a tudatos fogyasztás voltak, programjainkat e témák köré szerveztük.

alt


Módosítás dátuma: 2024. május 09. csütörtök, 11:42
Bővebben...
 
Színes ökoiskolai programok a tanév első felében PDF Nyomtatás E-mail
2024. március 06. szerda, 11:53

Papírgyűjtés

A környezetvédelem iránti elkötelezettségünk jegyében szeptember 27-én ebben az évben is megszerveztük az őszi papírgyűjtést. Habár a közös tevékenység a csapat- és versenyszellem erősítéséhez is hozzájárul, fő célunk a környezettudatos gondolkodás elősegítése volt. A körforgásos gazdaságra való áttérés fontos momentuma, hogy diákjaink értsék a szelektív hulladékgyűjtés lényegét, tudják, hogy a kartonból újra kartonpapír, az újságból például papírtörlő vagy WC-papír készül. A gyűjtés nagyszerű eredménnyel zárult, diákjaink több mint 6 tonna papírt gyűjtöttek össze.Módosítás dátuma: 2024. március 06. szerda, 12:48
Bővebben...
 
Állatvédelem PDF Nyomtatás E-mail
2023. július 10. hétfő, 11:27

Elismerés az állatvédelem területén végzett oktató-nevelő munkáért

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett meg középiskolák számára az „Állatbarát Középiskola 2023” és az „Év Állatvédő Középiskolája 2023” címekért. A pályázatra olyan középiskolák jelentkezhettek, akik a 2022/2023. tanévben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekedtek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. Iskolánkban ezek a foglalkozások, programok minden évben megvalósulnak, a téma központi helyen szerepel az oktató-nevelő munkánkban, így méltán nyerte el intézményünk mind a két címet.

https://www.facebook.com/papaimediacentrum/videos/6267461923343644

A pályázatot készítette:

Vargáné Hári Rita, intézményvezető-helyettes, és

Sütő Szilvia, iskolapszichológus, terápiás és segítőkutya kiképző

Módosítás dátuma: 2023. július 17. hétfő, 21:42
 
Fenntarthatósági Témahét 2023 PDF Nyomtatás E-mail
2023. május 11. csütörtök, 10:28

Tartalmas programok a fenntarthatóság

népszerűsítésére

2023. április 24-28. között zajlott a Fenntarthatósági Témahét, amelyhez iskolánk ebben a tanévben is csatlakozott immáron negyedszeri résztvevőként. Célunk az volt, hogy még inkább ráirányítsuk a diákok figyelmét a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a klímaváltozás problémáira. A témahéten zajló programok által is szeretnénk elérni, hogy a diákok ismerjék fel ezeknek a problémáknak jelentőségét, legyenek tudatában személyes érintettségüknek. A szemléletük, magatartásuk alakításával tudatosítjuk bennük azt, hogy egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelme érdekében.

A témahét programjai:

  • Előadások:

Ivóvíztermelés és –szolgáltatás vízkostolással egybekötve – előadó: Baki Csaba, Pápai Vízmű Zrt., laborvezető

Fenntarthatóság és a város – előadó: Vági Károly, Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársa

Hulladékkezelés városunkban – előadó: Tóth Judit, KÖZSZOLG Nonprofit Kft. munkatársa

  • ÖKO – szabadulószoba – a 11. évfolyamos komplex természettudományt tanuló diákok szervezésében
  • Fenntarthatóságra nevelés a tanórákon – projektmunkák készítése
  • Kerékpározás a tapolcafői vízbázisra – Baki Csaba, Pápai Vízmű Zrt., munkatársának előadása
  • Az ember szervezete és egészsége biológiaverseny 8. osztályosoknak
  • Az iskola udvarának zöldítése

A témahét szervezésében és sikeres megvalósításában közreműködő pedagógusoknak, diákoknak és külső szervezeteknek, a fenntarthatóságra nevelésben elhivatott személyeknek ez úton fejezem ki köszönetemet.

Vargáné Hári RitaAz ember szervezete és egészsége biológiaverseny

Fenntarthatóság és a város

Hulladékkezelés városunkban

Az iskolaudvar zöldítése

Ivóvízszolgáltatás városunkban

ÖKO-szabadulószoba

Kerékpárral a tapocfői vízbázisra

Projektmunkák

Módosítás dátuma: 2023. május 11. csütörtök, 11:27
 
Dobogós helyezés az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen PDF Nyomtatás E-mail
2023. május 03. szerda, 14:53

2023. április 22-én került megrendezésre az Országos Elsősegély-ismereti Verseny Martonvásáron. A döntőt 3 online forduló, valamint egy elődöntő előzte meg. A versenyen 8 kárhelyszínen, különböző szituációkban kellett alkalmaznunk a tudásunkat. Képzett imitátorok által szimulált, különböző sérülteket kellett ellátnunk, melyek között szerepelt magasból esett és gázolt sérült is. Nagyon jól éreztük magunkat, élményekkel tértünk haza, 3. helyezést ért el csapatunk. Köszönjük az iskola támogatását, valamint hálásak vagyunk a Pápai Mentőállomás dolgozóinak, akik a felkészülésünket segítették. Olyan tapasztalati tudásra tehettünk szert, melyet azt gondoljuk, a mindennapi életünk során is alkalmazni tudunk.

A csapat tagjai: Dan Bettina Kata, Király Eszter, Radics Petra, 11. A osztályos tanulók

Gratulálunk a lányoknak!

Módosítás dátuma: 2023. május 03. szerda, 22:04
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3


Joomla!. XHTML and CSS.