Címlap Iskolánk Ökoiskola
Ökoiskola
Fenntarthatósági Témahét 2023 PDF Nyomtatás E-mail
2023. május 11. csütörtök, 10:28

Tartalmas programok a fenntarthatóság

népszerűsítésére

2023. április 24-28. között zajlott a Fenntarthatósági Témahét, amelyhez iskolánk ebben a tanévben is csatlakozott immáron negyedszeri résztvevőként. Célunk az volt, hogy még inkább ráirányítsuk a diákok figyelmét a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a klímaváltozás problémáira. A témahéten zajló programok által is szeretnénk elérni, hogy a diákok ismerjék fel ezeknek a problémáknak jelentőségét, legyenek tudatában személyes érintettségüknek. A szemléletük, magatartásuk alakításával tudatosítjuk bennük azt, hogy egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelme érdekében.

A témahét programjai:

  • Előadások:

Ivóvíztermelés és –szolgáltatás vízkostolással egybekötve – előadó: Baki Csaba, Pápai Vízmű Zrt., laborvezető

Fenntarthatóság és a város – előadó: Vági Károly, Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársa

Hulladékkezelés városunkban – előadó: Tóth Judit, KÖZSZOLG Nonprofit Kft. munkatársa

  • ÖKO – szabadulószoba – a 11. évfolyamos komplex természettudományt tanuló diákok szervezésében
  • Fenntarthatóságra nevelés a tanórákon – projektmunkák készítése
  • Kerékpározás a tapolcafői vízbázisra – Baki Csaba, Pápai Vízmű Zrt., munkatársának előadása
  • Az ember szervezete és egészsége biológiaverseny 8. osztályosoknak
  • Az iskola udvarának zöldítése

A témahét szervezésében és sikeres megvalósításában közreműködő pedagógusoknak, diákoknak és külső szervezeteknek, a fenntarthatóságra nevelésben elhivatott személyeknek ez úton fejezem ki köszönetemet.

Vargáné Hári RitaAz ember szervezete és egészsége biológiaverseny

Fenntarthatóság és a város

Hulladékkezelés városunkban

Az iskolaudvar zöldítése

Ivóvízszolgáltatás városunkban

ÖKO-szabadulószoba

Kerékpárral a tapocfői vízbázisra

Projektmunkák

Módosítás dátuma: 2023. május 11. csütörtök, 11:27
 
Dobogós helyezés az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen PDF Nyomtatás E-mail
2023. május 03. szerda, 14:53

2023. április 22-én került megrendezésre az Országos Elsősegély-ismereti Verseny Martonvásáron. A döntőt 3 online forduló, valamint egy elődöntő előzte meg. A versenyen 8 kárhelyszínen, különböző szituációkban kellett alkalmaznunk a tudásunkat. Képzett imitátorok által szimulált, különböző sérülteket kellett ellátnunk, melyek között szerepelt magasból esett és gázolt sérült is. Nagyon jól éreztük magunkat, élményekkel tértünk haza, 3. helyezést ért el csapatunk. Köszönjük az iskola támogatását, valamint hálásak vagyunk a Pápai Mentőállomás dolgozóinak, akik a felkészülésünket segítették. Olyan tapasztalati tudásra tehettünk szert, melyet azt gondoljuk, a mindennapi életünk során is alkalmazni tudunk.

A csapat tagjai: Dan Bettina Kata, Király Eszter, Radics Petra, 11. A osztályos tanulók

Gratulálunk a lányoknak!

Módosítás dátuma: 2023. május 03. szerda, 22:04
 
Március 22. A víz világnapja PDF Nyomtatás E-mail
2023. március 22. szerda, 21:25

Március 22. A víz világnapja

Az 1993 óta ünnepelt világnap célja, hogy ráirányítsa figyelmünket az édesvíz fontosságára, valamint az édesvízi források fenntartható kezelésének támogatására. Oktató-nevelő munkánk során folyamatosan ezt tesszük, de a mai napon még kiemeltebben tettük ezt közösen diákjainkkal. A diákok általuk készített plakátok és szórólapok kihelyezésével, kvízfeladatok megoldásával, a közösségi terekben diavetítéssel és kék színű öltözetükkel fejezték ki azt, hogy az éltető víz megóvása mindannyiunk feladata.
Módosítás dátuma: 2023. március 26. vasárnap, 09:41
Bővebben...
 
Energiatudatosságra nevelés iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail
2023. február 15. szerda, 18:06

Az energiatudatosság és környezetvédelem mindannyiunk feladata és érdeke. Ahhoz, hogy természetes rutinná váljon és beépüljön a mindennapjainkba, az élet minél több területén alkalmazni kell. Hogy mindezt elérjük, szükséges az ilyen szemléletű nevelés és szocializálódás, ami leginkább otthon, családunk körében, valamint második otthonunkban, az iskolában valósulhat meg.

Módosítás dátuma: 2023. február 16. csütörtök, 09:31
Bővebben...
 
Egészségnevelés - Body Worlds kiállításon jártunk PDF Nyomtatás E-mail
2022. december 16. péntek, 11:34

Az iskolai egészségnevelést nagyon jól kiegészíti a Budapesten jelenleg látható BODY WORLDS kiállítás, melyet a biológia fakultációs diákokkal tekintettünk meg.

A kiállítás elkalauzolt bennünket az anatómiai ismeretek világába, miközben felhívta a figyelmet arra, hogy tudatosan figyeljünk az egészségünkre. Bemutatták hogyan működnek a szerveink és a gyakori betegségeket az egészséges és az érintett szervek összehasonlításával. Láthattuk a betegségek és szenvedélybetegségek hosszú távú hatását, mint például a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás, és a mesterséges térd- vagy csípőízületek mechanikáját, implantátumok elhelyezkedését.

A kiállításon látottak és hallottak mély nyomot hagytak a diákokban, elgondolkodtat mindenkit, hogy mit jelent embernek lenni, hogyan is éljük tovább az életünket.Módosítás dátuma: 2023. január 11. szerda, 09:38
Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Joomla!. XHTML and CSS.