Címlap
Erasmus+ projekttalálkozó a Türrben PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 11. hétfő, 16:23

2017. november 29. és december 2. között iskolánkban szerveztük meg a School21 Digitally and Socially Yours elnevezésű Erasmus+ projekt első találkozóját.

Négy ország partneriskoláiból: a csehországi Tábor Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ekonomická, a lengyelországi Pulawy Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 2 im F. D. Kniaźnina, a romániai Lugoj (Lugos) Colegiul Brediceanu National Lugoj és németországi Schwetzingen Hebel-gymnasiumból 9 tanár látogatott el hozzánk.

A találkozó célja az volt, hogy megbeszéljük és pontosítsuk az előttünk álló két tanév közös feladatait.

A pályázatban foglaltak szerint 2017. február 4. és 10. között Schwetzingenbe, április 9. és 15. között Pulawyba, majd szeptemberben Lugosra utazunk.

A pápai találkozó 2019. február 17. és 23. között lesz. Ezt követően 2019 áprilisában a csehországi Táborba utazunk.

A közösségi szolgálattal és önkéntességgel kapcsolatos változatos témák közül Németországban a menekültek, Lengyelországban pedig mentális nehézséggel élők problémáival foglalkozunk.

A találkozók között a 10. A osztály tanulói a témákhoz kapcsolódó kutatásokat végeznek és prezentációkat készítenek amelyeket a projekt közös online felületén helyeznek el. Ugyanitt folyamatosan tartják a kapcsolatot a partnerintézmények diákjaival.

A projekt eTwinning felülete az alábbi linken érhető el: https://twinspace.etwinning.net/44282/home

A résztvevőnek alkalmuk volt két pápai iskola meglátogatására is. A Petőfi gimnáziumban egy angol nyelvű matematikaórát tekintetünk meg. A QSI Pápa elnevezésű nemzetközi iskolában pedig többek között egy médiaórán vettünk részt, ahol megtekintettünk egy diákok által készített filmet a menekültek helyzetéről.

Péntek délután egy rövid látogatást tettünk a bencés templomban.

A program zárásaként az iskolánkban működő AFS-es önkéntesek körzettalálkozóján vettünk rész, ahol bemutatkoztak a külföldi cserediákok is.

Az eseményről készült fotók

A képanyag tartalmazza a Pápa Városi Televízió videó anyagát.

Molnár András
projekt kapcsolattartó

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 11:09
 


Joomla!. XHTML and CSS.