Címlap
Tájékoztató a 8 évfolyamos képzésre jelentkezőknek PDF Nyomtatás E-mail
2023. január 26. csütörtök, 12:44

Segítség a 8 évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezőknek

A 8 évfolyamos gimnáziumi képzésre a jelentkezés nem az általános iskolákon keresztül, hanem egyéni jelentkezés formájában történik.

Az egyéni jelentkezés menetéről részletes információk az Oktatási Hivatal honlapján a Oktatási Hivatal (oktatas.hu) linkre kattintva érhetők el.

A felvételi eljárásban a jelentkezőknek két dokumentumot, a tanulói adatlapot és a jelentkezési lapot kell kitölteniük és beküldeniük.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap) a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani. A felület a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer (kir.hu) linkre kattintva érhető el.

A középfokú felvételi eljárás számos ponton a szülő felelős döntését igényli, ezért a program használata 18. életévét betöltött személy regisztrációjához kötött. A regisztrációt ÜGYFÉLKAPUVAL vagy ÜGYFÉLKAPU NÉLKÜL lehet megtenni.

Ügyfélkapus regisztráció esetén a rendszer a felvételi lapokat elektronikusan, közvetlenül a programfelületen keresztül továbbítja a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolába, illetve az Oktatási Hivatalba. Ebben az esetben az adatkitöltő program használatáról az  egyeni_kau_felhasznaloi_utmutato.pdf (kir.hu) linken elérhető felhasználói útmutatóból tájékozódhat.

Ügyfélkapu nélküli regisztráció esetén a felvételi lapokat ki kell nyomtatnia, és azokat aláírva postai úton kell továbbítani a gimnáziumba és az Oktatási Hivatalba. Ebben az esetben az adatkitöltő program használatáról az egyeni_felhasznaloi_utmutato.pdf (kir.hu) linken elérhető felhasználói útmutatóból tájékozódhat.

Az útmutató alapján először rögzítsék a tanuló adatait, valamint a tanulók tanulmányi eredményeit is. Mi a felvételi során a magyar irodalom, a magyar nyelv, a matematika, a környezetismeret / természetismeret és az idegen nyelv tárgyakból a 2. 3. év végi és 4. osztály félévi eredményeit vesszük figyelembe.

A felvitt adatok igazolásaként csatolják a felvételi dokumentumaihoz a 2. és 3. év végi, valamint a 4. félévi bizonyítványt. Ezek a dokumentumok a KRÉTA rendszerből szülői belépéssel kinyomtathatók. Kérjük, a csatolt dokumentumok eredetiségét aláírásukkal igazolják.

A felvételi részét képezi egy szóbeli elbeszélgetés is. Ennek időpontjáról a jelentkezőket értesítjük.

A 8 évfolyamos képzésre a jelentkezési határidő 2023. február 22.

Amennyiben a jelentkezéssel kapcsolatban kérdése van, keresse iskolánkat a +36 89 324 394 központi számon, vagy Gálné Kardos Judit intézményvezető-helyettest a +36 30 311 3873-as telefonszámon.

 


Joomla!. XHTML and CSS.