Címlap
Matematika PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 25. kedd, 22:16

Részlet a http://agondolkodasorome.hu/felhivasok/repulo-iskola/ weblapról: Kísérleti programunkban olyan kilencedikes diákokat szeretnénk felkutatni, akik bár tehetségesek matematikából, de eddigi tanulmányaik során ennek kibontakoztatására nem volt módjuk.

A kísérlet két részből áll. 2017 tavaszi félévében az a célunk, hogy sok iskolát felkeressünk, és ott minél több — nem feltétlenül tehetséges — érdeklődő diákot bevonva, a szokásostól eltérő módon foglalkozzunk matematikával.

A program második részében pedig a velünk kapcsolatba kerülő diákok számára egy intenzív, kétéves, tehetséggondozó foglalkozássorozatot szervezünk 2017 őszétől.

Terveink szerint a foglalkozások havonta egy-egy teljes hétköznapot vesznek igénybe.

A program az MTA Rényi Alfréd Matematika Kutatóintézetének szervezésében az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programja keretében valósul meg.

A szervezésben partnerként részt vesz A Gondolkodás Öröme Alapítvány, a program házigazdája az ELTE Eötvös József Collegiuma.

A matematikának van egyszerre játékos és gondolkodtató arca. Sajnos, az iskolai oktatásban erre nem jut idő és energia. Hiszünk abban, hogy ez mindenki számára hasznos és élvezhető, ezért célunk, hogy minél több diákkal megismertessük a szép és szórakoztató matematikát, az önálló gondolkodás örömét.

A Türr István Gimnáziumban a programot Szűcs Gábor tartotta.

Iskolánkban április 21-én zajlott a foglalkozás, amelyen 12 diák vett részt a 9.AJTP, 9.NY, 9.A, 9.G és 9.F osztályokból.

Mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy élvezték a foglalkozást, érdekes feladatokat, matematikai problémákat oldottak meg. A három tanóra oldott, vidám hangulatban telt el.

Reméljük, minél többen részt vesznek a folytatásban is.

Módosítás dátuma: 2017. április 25. kedd, 22:19
 


Joomla!. XHTML and CSS.