Címlap
Jó hangulatban telt a türrös szecskatábor PDF Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 23. kedd, 21:01

A Türr István Gimnázium és Kollégium 12. A osztálya szervezett két napos szecskaavató tábort a 9. ny osztályosoknak.

 

Molnár Martin, 12. A osztályos diák elmondta, amikor ők bekerültek kis diákként a Türrbe, nagyon pozitívan élték meg a szecskáztatást, s mivel a végzősök nagyon közvetlenek és barátságosak voltak velük, úgy gondolták, ők is ezt a kedvességet továbbítják majd a leendő elsősöknek.

-Úgy láttuk, hogy egyre halványodik a szecskáztatás hagyománya, ezért szerveztük augusztus elejére a két napos szecskatábort, melynek fő célja az ismerkedés, a közös játék, a nevetés és a szórakozás. Reméljük, amikor szeptemberben átlépik az iskola kapuját, már mindenki bátrabb lesz, mivel ismerik egymást, minket végzősöket és egy kicsit az iskolát is. Tapasztalataink szerint a végzős osztályok nem annyira ismerik a kisebbeket, de így most nekünk lehetőségünk nyílt megismerni őket. A táborban közel harmincan vettek részt a 9. ny osztályosok – mesélte Molnár Martin, akitől megtudtuk, természetesen a szecskáztatás ezzel nem ért véget, hiszen szeptembertől folytatódnak a „szivatós” és persze mókás feladatok. A hivatalos szecskaavató késő ősszel leszel majd. A szecskatáborban a 12. A osztályfőnöke, Gacs Mercédesz és a 9. ny osztályfőnöke, Varga Áron is részt vett, aki szintén jó ötletnek tartotta a tábor gondolatát, mivel ő is megismerhette a leendő osztályát.

Molnár Martin szerint mindannyian jól érezték magukat a tábor ideje alatt. A szecskák is felszabadultak, közvetlenek voltak velük. Kék egyen pólót viseltek Türr címerével ellátva, így a városban mindenki megismerte őket. A vidám feladatok között volt ismerkedős program, egymás jellemzése, közös sütögetés, bográcsozás és egy izgalmas éjszakai türrös szellem keresés a kollégium falai között.

Rácz Dóra nagyon jól érezte magát a táborban, szerinte a végzősök kedvesek és rendesek voltak velük, bár azért egy kicsit tartottak tőlük. A fiatal lány szerint jó osztályközösségük lesz majd.

Sztupák László szintén pozitív élményeiről számolt be hírportálunknak. Laci szerint kiváló ötlet volt a szecskatábor, itt megismerkedtek egymással, s a végzősökkel is sokat beszélgettek, miközben bemutatták az iskolát, a leendő tanárokat a végzősök.

A programok elsősorban a Türr gimnáziumban és a kollégiumban zajlottak, a feladatokat közösen állították össze a 12. A osztályosok.

A jó hangulatú tábor zárásaként kedden délután a Várkertfürdő strandján lubickoltak a fiatalok.

Babos Petra

Fotók:










 

forrás: http://www.papa-ma.hu/

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 23. kedd, 22:18
 


Joomla!. XHTML and CSS.