Címlap
Vendégek Schwetzingenből PDF Nyomtatás E-mail
2016. május 05. csütörtök, 20:46

A Türr István Gimnázium két évtizede áll kapcsolatban a schwetzingeni Hebel Gymnasiummal. A remekül működő partnerkapcsolat jegyében a németországi oktatási intézmény 15 diákja három kísérővel Pápára látogatott, hogy eltöltsenek egy hetet városunkban.

A schwetzingeni vendégeket a város nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a városházán, ahol egyebek mellett bemutatta a települést, és Pápa történelmi múltjáról is szólt a jelenlévőknek. Christoph Fisches, a Hebel Gymnasium igazgatóhelyettese az iskolájuk ajándékaként apró szuvenírekkel kedveskedett Unger Tamásnak.

Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium igazgatója elmondta, németországi vendégeiknek különféle programokat szerveztek, egy egész héten át tartó élménysorozatot szeretnénk átadni számukra. Ennek során bemutatták a Türrt és a várost, így például az Esterházy-kastélyt, illetve Budapestre és a Balaton környékére is ellátogattak. Hozzáfűzte, jövőre hasonló létszámban utaznak türrös diákok Schwetzingenbe.

Christoph Fisches kiemelte, az együttműködés révén olyan kapcsolatok alakultak ki, amik egyébként talán soha nem jöhettek volna létre, ennek során pedig – remélhetőleg hosszú távra szóló – barátságok szövődtek. A Hebel Gymnasium igazgatóhelyettese megjegyezte, a későbbiekben szívesen visszatér majd Pápára a családjával, és biztos benne, hogy diákjai is hasonlóan vélekednek.

pt

Képek:

forrás: papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2016. május 05. csütörtök, 21:13
 


Joomla!. XHTML and CSS.