Címlap
Hangversenyre hangolódva! PDF Nyomtatás E-mail
2016. március 26. szombat, 21:54

Az idei tanévben iskolánk hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első hangversenyét. A koncerten az intézmény tehetséges, zenét szerető és művelő tanulói, valamint a Bartók Béla Zeneiskola diákjai vettek részt.

A műsor második részében fellépett Pápa Város Fúvószenekara. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a zenekar elfogadta az iskola felkérését, hiszen több szállal kötődik az alma materhez: a zenekar tagjai között jelenlegi és volt türrös diákok muzsikálnak, illetve tagja a zenekarnak iskolánk egyik tanára is.

„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel”. Az első „felvonásban” a diákoké volt a főszerep. Színes zenei palettát kínáltak a komoly zenétől a könnyedebb zenei műfajokig bezárólag. A produkciókat egy vidám, ötletes keretjáték kapcsolta össze, kiváló ellenpontot teremtve a többségében komolyzenei darabokkal. A keretjátékot az iskolában működő Theatürr színjátszó csoport készítette Móczár Bence vezetésével. Az előadók: Dabóczy Orsolya, Koncz Lilla, Magyar Johanna, Magyar Balázs és Gerencsér Marcell.

Egy kicsit másabbat, merészebbet készítettünk, mint a már megszokott „kiállok és elmondom, hogy mi következik”. Ezért kitaláltuk, hogy legyen egy viccesebb, néha gúnyolódó, lazább hangulata az egésznek (pl.: egy piros elektromos kisautóval begurulni a színpadra vagy a hasra festett türrös címer). A pénteki előadást megelőzte egy kemény főpróba, amit eredetileg kétórásra terveztünk. Senki sem gondolta volna, hogy összeállnak a dolgaink, de sikerült végeznünk, nagyon gördülékenyen ment, és végre össze tudtuk illeszteni a keretjátékot és a zenei produkciókat.

Sikeresen, sokszor a közönség vastapsával kísérve zajlott az előadás élesben is.

A műsor második részében Pápa város Fúvószenekara szórakoztatta a közönséget. Az arany minősítéssel büszkélkedő zenekar a korábbi előadásaik legsikeresebb darabjaiból válogatott: repertoárjukban az ABBA-show slágerei, valamint a 2016. évi újévi koncertjük művei szerepeltek.

A közönség soraiban az iskola tanárai, diákok, szülők, hozzátartozók foglaltak helyet, valamint az ezen a hétvégén zajló AJTP országos nyelvi verseny diákjai és kísérő tanáraik is velünk együtt örülhettek a színvonalas, jó hangulatú estének.

Magyar Balázs 10.a

Módosítás dátuma: 2016. március 26. szombat, 22:06
 


Joomla!. XHTML and CSS.