Címlap
9/AJTP a Pécsi Művészeti Fesztiválon PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 17. kedd, 08:24

Az idén is megrendezésre került Pécsett immár 14. alkalommal a Leöwey Klára Gimnáziumban az Arany János Tehetséggondozó Program Művészeti fesztiválja.

A nagyszabású rendezvény célja, hogy az előkészítő évfolyamot befejező „AJTP”-s diákok bebizonyítsák, nemcsak ismereteikben, de a művészetek területén is gazdagodott tudásuk az első év során.

Diákjaink több kategóriában is készültek, illetve neveztek. A fesztiválra való felkészülésre az utóbbi félévben szinte teljes szabadidejüket áldozták.

Képzőművészet kategóriában Marton Dóra, Bárány Katalin, Karvas Petra

ruhatervvel, graffitivel illetve fotóval nevezett. Legnagyobb megdöbbenésünkre csak Kata munkái közül találtunk egyet a kiállításon. Hosszas utánjárásunkra megkerült egy másik munka is, azonban Petra és Dóra munkáinak nyoma veszett…A szervezők sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt, azonban Dóra kéthónapnyi munkája, és Petra gyönyörű –Várkertben készült fotói – valamint az esély a minősítésre, ezzel semmivé váltak…

A kellemetlen közjáték után nehéz volt az előttünk álló feladatokra koncentrálni.

A továbbiakban „egyéb” kategóriában Hoffmann Hajnalka tanárnő által betanított dinamikus aerobik show-val léptünk fel, aztán Dobos László szavalta meggyőző erővel saját versét. A zsűri hosszasan méltatta Laci kiváló előadásmódját, illetve versének mondanivalóját.

Vida Anna táncpedagógus január vége óta tanította be az osztálynak a fesztiválra készített koreográfiáját. A „modern néptánc”-ot mindenki szívébe zárta, és lelkesen gyakorolt a megmérettetésre. Az előadás után a zsűri kiemelte az osztály összeszokottságát, egységes megjelenését.

Versmondásban Karvas Petra, és Kristóf Diána nevezett.

A gálaműsor keretén belül nyújtották át a fesztivál zárásaként a minősítéseket. Nagy örömünkre irodalmi művek kategóriában Nagy Gabriella novellájával különdíjat, Tóth Noémi meséjével bronz fokozatot ért el!

Vegyes érzelmekkel, fáradtan, de büszkén tértünk haza. A pécsi Művészeti Fesztivál mindannyiunk számára emlékezetes marad.

 

AJTP Művészeti Fesztivál - Pécs 2014, Türr aerobik

 

AJTP Művészeti Fesztivál - Pécs 2014, Türr - modern néptánc

Módosítás dátuma: 2014. június 21. szombat, 23:18
 


Joomla!. XHTML and CSS.