Címlap
Holland látogatás iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 03. kedd, 23:25

Az Irány Hollandia! testvérvárosok közötti csereprogram keretében idén második alkalommal látogattak iskolánkba holland diáktársaink és kollégáink május 26 és 30 között.

A Papp Georgina angol szakos tanárnő vezetésével tavaly induló csereprogram célja, hogy diákjainknak lehetőséget nyújtson holland testvérvárosunknak, Kampennek (Ichtus College) diákjaival való megismerkedésre és aktív kapcsolattartásra. A 24 holland diák és 3 tanáruk a magyar diákok őszi, holland látogatásának viszonzásaként érkeztek hozzánk és töltöttek pár napot nálunk. Ittlétük alatt azoknál a diákoknál kaptak szállást, akik ősszel látogattak el hozzájuk, hiszen programunk szerves része a kölcsönös utazás-fogadás, mely biztosítja a folyamatos kapcsolattartást a két iskola között. Barátságok születése és a különböző kultúrák, szokások megismerése mellett a program egyik fő célja az angol nyelvtudás fejlesztése és aktív használata, ugyanis az együtt töltött pár nap alatt a diákok angol nyelven kommunikálnak egymással, ami nagymértékben elősegíti a folyékony nyelvhasználat kialakulását.

A holland csoport változatos programokon vett részt, melyekkel az általuk számunkra szervezett programokat próbáltuk viszonozni: a városunkkal való ismerkedés után diákjainkkal együtt ellátogattak a termálfürdőbe, meglátogatták fővárosunk nevezetességeit, eveztek a Tapolcai Tavasbarlangban, hajókáztak a Balatonon, idegenvezető segítségével megismerkedhettek a Tihanyi Bencés Apátság történelmével és építészeti jellegzetességeivel, illetve iskolánkat is megnézték, valamint órákon is részt vettek.

A diákok az internet segítségével folyamatosan tartják holland társaikkal a kapcsolatot. Újabb látogatást Kampen városába a jövő tanév elején szervezünk, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Módosítás dátuma: 2014. június 03. kedd, 23:32
 


Joomla!. XHTML and CSS.