Címlap
Lezajlott a Varga Tamás matekverseny második fordulója PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 20. csütörtök, 19:11

Harmadik éve biztosít helyszínt a Varga Tamás Matematika Versenynek a Türr István Gimnázium. Az intézmény nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy e rangos, az országos megmérettetések sorában előkelő helyen álló versenyt megrendezheti.

Nagy Réka elmondta, büszkék arra is, hogy minden évben indíthatnak tanulót ezen az igencsak nehéz matematika versenyen.A matematika munkaközösség vezetője hozzátette, iskolájuk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében megvalósuló vetélkedő második fordulójának ad otthont minden évben. Az idei esztendőben nyolc hetedik és nyolcadik osztályos diák mérte össze matektudását. Érkeztek tanulók a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a Weöres Sándor Általános Iskolából, a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti

Szakközépiskolájából és a Türrből is. Az egyéni versenyek tekintetében ez a legjelentősebb megmérettetése az adott korosztálynak – fogalmazott a pedagógus.

A Varga Tamás országos matekverseny nemcsak azért nehezebb megmérettetés, mert a feladatok összetettebbek és a diákok csak fejben, valamint írásban számolhatnak, hanem azért is, mert a vetélkedőn szereplő szöveges példák rendszerint komoly felkészülést igényelnek. Nagy Réka elmondta, a szöveges feladatok természetesen kapcsolódnak a tananyaghoz, de délutáni foglalkozások keretében is készülnek a tanulók e rangos megmérettetésre. Aki a második fordulón jól teljesít, továbbjuthat az országos döntőbe. A feladatlapokat központi szempontrendszer szerint javítják, így az eredmények a későbbiekben várhatók.

mo

forrás: papa-ma

Módosítás dátuma: 2014. február 20. csütörtök, 19:26
 


Joomla!. XHTML and CSS.