Címlap
Irány Hollandia! PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 02. szombat, 20:07

A holland-magyar cserediák program keretében 2013 októberében 22 türrös diák egy hetet tölthetett Kampenben, Pápa testvérvárosában Papp Georgina tanárnő vezetésével.

A csereprogram tavaly áprilisban indulhatott el iskolánkban melynek során holland és magyar diákok látogathatják meg egymást hazájukban. Az idei kampeni látogatásról a következőképpen számoltak be diákjaink:

„A hollandiai utazás keretében legtöbbünk az áprilisban fogadott holland diák családjához utazhatott vissza, de azok is kaphattak lehetőséget, akik a múlt tanévben nem fogadtak diákot. Hollandia nevezetességeinek, szépségeinek megismerésén kívül a program lehetőséget biztosított nyelvtudásunk használatára és pallérozásra valamint sok új barátság kialakítására is. Utazásunk első állomása a németországi Eisenach valamint a város szélén fekvő Wartburg vára volt. Ezután folytattuk utunkat Kampen felé, ahova este 6 órakor meg is érkeztünk.

Első napunkat a helyi középiskolában, az Ichtus Collegeban töltöttük, ahol betekintést nyerhettünk az ottani iskolai életbe. A délután folyamán idegenvezető segítségével megismerkedtünk a várossal is. Az esti vidám program keretében együtt énekelhettünk a Kampeni Kalóztársulat tagjaival.

A következő napokon Amszterdamba és Hágába látogattunk el, ahol megnéztük a városok nevezetességeit. Amszterdamban a Rijsk múzeumot és a Dóm teret látogattuk meg, illetve egy rövid hajótúrán vettünk részt a csatornákon. Hágában a királyi palotát és a parlamentet néztük meg, valamint sétáltunk az Északi-tenger partján is.

Az utolsó napunkat a „hollandiai Velencében”, Giethoornban töltöttük. Itt a házak kis szigeteken helyezkednek el, amik között hajóval közlekedhettünk.

Természetesen volt időnk arra is, hogy a fogadó család életébe betekintést nyerhessünk, kultúrájukkal megismerkedhessünk, barátságokat köthessünk. Délutánonként közös programokat szerveztek fogadóink, melyek nagyon jó hangulatban teltek, így sokat fejlődött nyelvtudásunk is

Utolsó esténken búcsúpartival kedveskedtek nekünk, így még nehezebbé téve a búcsúzást.

Hazafelé Prágába tettünk kitérőt, ahol a város főterét valamint a várat és a Károly hidat néztük meg. Végül hazafelé vettük utunkat.

Mindenki nagyon jól érezte magát, az utazás egy örök, felejthetetlen élmény marad számunkra.”

Módosítás dátuma: 2013. november 02. szombat, 20:19
 


Joomla!. XHTML and CSS.