Címlap
"A világ másról beszél" PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 24. szerda, 12:37

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom- és szabadságharcról

Október 19-én iskolánk tornatermében mutatta be a 10.A osztály 14 tanulója "A világ másról beszél" című műsorát , amelynek témája az '56-os forradalom külföldi visszhangjai, fogadtatása, illetve ezek tükrében a forradalom eseményeinek a felidézése, valamint a bukás utáni emigrációs hullám jelensége.

A színvonalas előadásban a következő diákok vettek részt: Al-Mawed Omár, Cseke Szilvia, Iványi Dávid, Kis Bettina, Kopf Aliz, Móczár Bence, Papp Lilla, Pásztor Boglárka, Péntek Róbert, Szabó Fanni, Szalóky Ádám, Szedlák Fanni, Szili Ákos és Tegyi Kornél. Köszönet illeti még Karcsai Elizát, Rádonyi Dalmát és Ruzsás Dórát, akik a műsorhoz szükséges zenei részek összeállításában és szerkesztésében működtek közre. Valamennyien osztályfőnöki dicséretben részesültek!

A produkció előkészítésében fontos szerepe volt Tegyi Tibornak, a Weöres Sándor Általános Iskola tanárának, drámapedagógusnak, akinek ez úton is köszönetünket fejezzük ki. A műsor - sőt nevezhetnénk inkább darabnak - betanításában, begyakoroltatásában rajta kívül nagyon nagy szerepe volt Móczár Bencének és Tegyi Kornélnak is, akik színjátszós tapasztalatukkal szakmailag is magas színvonalúvá tették az előadást.

Szintén köszönetünket szeretnénk kifejezni az iskola technikusának, Polgár Györgynek munkájáért, aki a próbák ideje alatt is mindig segítőkészen biztosította a szükséges technikai hátteret.

Az előadásról fotók és videofelvétel is készült; ezek hamarosan - az utómunkák befejeztével - megtekinthetők lesznek itt, a cikk után majdan felkerülő linkre kattintva, illetve a honlap galériájában.

tici

Módosítás dátuma: 2012. október 24. szerda, 20:07
 


Joomla!. XHTML and CSS.