Címlap
Nyárbúcsúztató kerékpártúra PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 09. szerda, 20:00

Szeptember 28-án, szombaton rövid, nyárbúcsúztató kerékpártúrára hívtam sportolni szerető diákjaimat. Nagy örömömre szolgált, hogy a túrára 11 diák jelentkezett.

A találkozó a Várkert melletti parkolóban volt. A létszámellenőrzés valamint a csoportkép elkészítése után útnak indult lelkes kis csapatunk. A várost a Fő utcával párhuzamosan haladó alsóbbrendű utakon valamint kerékpárúton hagytuk el. Az úticélunk Döbrönte volt, ahova Tapolcafőt valamint Gannát érintve érkeztünk meg. Megnéztük az Ödön-forrást, majd onnét visszafelé haladva felmentünk az egykori vár romjaihoz. A nehéz terep ellenére mindenki kerékpárral teljesítette az oda vezető utat. Lefelé haladva sajnos defektet is kellett javítanunk, azonban kellő tapasztalattal rendelkező útitársaink gyorsan elhárították a hibát.

Hazafelé egy kevésbé forgalmas útvonalat választottam, Gannától Pápakovácsi irányába tekertünk tovább, majd onnét Pápa felé vettük az irányt. A megtett út távolsága 39 km.

A túra folyamán megmutatkozott, hogy a közös kerékpározás a tanulók korától és nemétől függetlenül egy csoportba kovácsolja a különböző osztályokból érkező diákokat. Az együttes kerékpározás közösségfejlesztő hatása ismét bebizonyosodott számomra.

A következő túránkat időjárástól függően október végére tervezzük, melynek útvonala: Pápa- Nagytevel (tó)- Homokbödöge- Ugod- Béb- Nagygyimót- Pápa. A távolság kb.: 40 km.


Kéthely György

Módosítás dátuma: 2019. október 09. szerda, 20:06
 


Joomla!. XHTML and CSS.