Címlap
Schwetzingenben jártunk PDF Nyomtatás E-mail
2019. április 23. kedd, 12:46

Az elmúlt héten testvérvárosunkba, Schwetzingenbe utaztunk diáktársaimmal. A csapat a 10.a és 11.a osztályos tanulókból állt össze, azokból a diákokból, akik a tavalyi év során német cserediákot fogadtak. Idén miénk volt a lehetőség, hogy ellátogassunk hozzájuk, ennek kapcsán mindenki nagyon izgatott volt.

A fogadó családok nagyon aranyosak voltak, igyekeztek mindent megtenni, hogy kényelemben érezhessük magunkat.

Két napon iskolába mentünk, érdekes volt belelátni az ottani gimnázium életébe is.

Ezen kívül sokat kirándultunk, Schwetzingenen kívül jártunk Heidelbergben, Stuttgartban, valamit a Lorelei szikláknál is. Láttunk csodaszép kastélyokat, ahol rengeteg érdekességet tudtunk meg.

A kirándulások mellett esténként a német diákok szerveztek különböző programokat, amik szintén jó csapatépítésnek minősültek. Grilleztünk, voltunk étteremben, az utolsó esténken pedig bowlingozni mentünk.

Úgy gondolom, hogy ez idő alatt sikerült szoros kapcsolatot kialakítani a cserediákokkal, és remélem, hogy a jövőben iskolai kereteken kívül is keressük majd egymást.

Összességében nagyon jó élmény volt az egész utazás, véleményem szerint mindenki pozitív tapasztalatokkal és sok szép emlékkel érkezett haza.


Pusztai Boglárka (10.a)

Módosítás dátuma: 2019. április 23. kedd, 12:56
 


Joomla!. XHTML and CSS.