Címlap
Türrös karácsonyi hangverseny 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 29. szombat, 17:29

„Ez évnek körforgása alatt életet nyer e világ, mert született nékünk egy gyermek Szűz Mária által.”

December 21-én, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon a Türr István Gimnázium és Kollégium valamennyi tanulója, tanára, valamint a meghívott vendégek részt vettek az iskola karácsonyi hangversenyén, melyen hagyományosan hangszeren játszó diákjaink és kórusaink idézték meg a karácsony hangulatát, gondolatait.

A műsor Tompa Melinda adventi énekével kezdődött, majd a nagykórus egy Jézus születését köszöntő középkori dallamot (In hoc anni circulo.. ) adott elő.

A műsor következő részében Bodó Angelika, Cserkuti Izabella, Endrész Balázs, Hegyi Barna, Hetyei Zsolt, Hideg Noémi, Jákli Rebeka és Tóth Márton hangszeren játszottak, Ruip Brigitta énekelt.

A kiskórus ismert karácsonyi énekekkel köszöntötte a karácsonyt.

A koncert záró részében a nagykórus John Lennon: Imagine c. jól ismert dalát énekelte. A kórust Bodó Angelika kísérte zongorán. Végül a két kórus együtt szólaltatta meg a béke időszerű gondolatát közvetítő Dona nobis pacem…kezdetű kánont, illetve a Csendes éj idén éppen kétszáz éves dallamát. A összkart Balogh Fanni kísérte zongorán.

A műsort összeállította, az énekkari számokat betanította Üvegesné Ozorai Hortenzia tanárnő.

A hangszereseket a Bartók Béla Zeneiskola tanárnői: Bunda Valéria, Falakiné Piltman Erika, Hetyeiné Lugosi Johanna, Horváthné Eisenbeck Ágota, Némethné Farkas Nóra, Németh-Vékes Erzsébet készítették fel. Köszönjük nekik az igényes felkészítő munkát és az önzetlen segítséget!

A hangverseny fotóit Fröhlich Viktória 11. A osztályos tanuló készítette.

hpa

Pápa, 2018. 12. 22.

Módosítás dátuma: 2018. december 29. szombat, 18:25
 


Joomla!. XHTML and CSS.