Címlap
A magyar munkaközösség ajánlásával PDF Nyomtatás E-mail
2018. október 04. csütörtök, 17:18

Kedves Diákok!

Ebben az évben is van lehetőség Tarczy-bérlet vásárlására. Az előadások 18:30 perckor kezdődnek a színházban.

A bérletek ára: 6000 Ft

Az idén négy darabot tekinthettek meg.

Két kamaraelőadás mellett két nagyszínházi produkciót is láthattok.

S hogy milyen színdarabokkal találkozhattok?

Egy kis ízelítő Nektek először elsőként a kamaraelőadásokról.

1. Gogol: Egy őrült naplója – monodráma, S.K. Társulat

1835-ben jelent meg az Egy őrült naplója című Gogol-elbeszélés. A történet hőse egy kishivatalnok, Popriscsin, aki a "normális” világból kilépve a fantázia és a téveszmék birodalmába menekül, melyben összekeveredik képzelt és való. Az Egy őrült naplója valóban naplóformában íródott mű, és egy valódi őrült írja, Axentyij Ivanovics Popriscsin címzetes fogalmazó, aki kutyákkal beszélget, spanyol királynak képzeli magát, reménytelenül szerelmes és végül a bolondokházában köt ki.

A pápai S. K. Társulatban játszó Szabó Szilárd Gogol: Egy őrült naplója című monodrámáját beválogatták a 2018. évi Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) hivatalos versenyprogramjába.

Az előadás hossza: 70 perc

2. Tasnádi István: Cyber Cyrano – kamaraelőadás, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az internet. És hogy mire nem. Talált történet alapján.

Az osztályba újonnan érkező Heni azonnal felkelti Máté érdeklődését. Zsuzsi, aki régóta viszonzatlanul szerelmes a fiúba, hogy megakadályozza románcuk komolyra fordulását, egy közösségi oldal segítségével akcióba lép…

A Cyber Cyrano 2011-ben a VI. Gyermekszínházi Szemle versenyprogramjában megnyerte a rendezvény egyik fődíját, az Üveghegy-díjat.

Rendezte: Vidovszky György

Az előadás hossza: 85 perc


Jöjjenek a nagyszínházi előadások!

3. Jonathan Maitland: Tagadj! Tagadj! Tagadj! – dráma, Orlai Produkció

Mi az ára egy-egy bajnoki (olimpiai) címnek?

2026-ot írunk, vagy mégsem? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új 'kiegészítő kezelést' ajánl neki. Ha vállalja, ő lehet a világ leggyorsabb futója – de vajon biztonságos, legális és etikus ez a kezelés? A cím a doppingolók kézikönyvének legfontosabb mondatát idézi: "Tagadj mindent, amíg csak képes vagy." A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Rendező: Szabó Máté

Az előadás hossza: 1 óra 45 perc, egy szünettel


4. Molnár Ferenc azonos című regénye alapján

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk – zenés játék, Pannon Várszínház

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Rendező: Vándorfi László

Az előadás hossza: 2 óra 45 perc, egy szünettel

Bérletigényeiteket jelezzétek osztályfőnökötöknek vagy a magyartanárotoknak október 8-ig!!!

Figyelem!!!! Igen rövid a határidő, ne feledjétek!

2018. október 3.

hpa

Módosítás dátuma: 2018. október 04. csütörtök, 18:01
 


Joomla!. XHTML and CSS.