Címlap
Továbbtanulás PDF Nyomtatás E-mail
2018. június 10. vasárnap, 20:27

Ez év tavaszán iskolánk és az ELTE Savaria Egyetemi Központ az EFOP 3.4.4-16-2017-00006 számú pályázat keretében együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés célja, hogy közösen segítsük a diákokat a pályaválasztásban, a továbbtanulási lehetőségek megismerésében.

Az együttműködés keretében június 1-én lehetőségünk volt egy nagyon kellemes napot eltölteni Szombathelyen, az egyetemen.

Megismertük az iskola történetét, a biológia és a kémia tanszék által kínált képzéseket, a felvételi követelményeket, majd az egyetem elvégzését követően az elhelyezkedési lehetőségeket a munkaerőpiacon. Hallottunk a különböző ösztöndíjakról és a pezsgő diákéletről.

A biológia és kémia laborok világa is feltárult előttünk. Látványos kísérleteket mutattak be az oktatók, a plankton élőlényeit tanulmányoztuk mikroszkópokon keresztül, de még skorpióval is volt szerencsénk találkozni. A vércsoportokról tanultakat kiegészítettük néhány érdekes információval, majd a bátrak vércsoport-meghatározás résztvevői voltak. Végül azt is megtudtuk, hogy a boltban vásárolt citromlé nagyon kevés C-vitamint tartalmaz, ugyanis C-vitamin-tartalom mérést is végeztünk.

Az együttműködés koordinátora iskolánk részéről, Vargáné Hári Rita tanárnő.


Módosítás dátuma: 2018. június 10. vasárnap, 20:32
 


Joomla!. XHTML and CSS.