Címlap
BODY kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 18. vasárnap, 22:02

Iskolánk biológia fakultációs diákjai, kiegészülve az emberi test felépítése és működése iránt érdeklődő tanulókkal, 2018. március 9-én megtekintették Budapesten a BODY kiállítást.
A kiállítás 12 termében speciális eljárással tartósított, eredeti preparátumokon tárultak elénk az emberi test titkai.

Megcsodáltuk a táplálkozás, a légzés, a keringés, a mozgás, a kiválasztás, a szaporodás és a szabályozás szervrendszerének szerveit. 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítették megérteni, hogy éppen mi zajlik a szervezetünkben sportolás, munka vagy éppen pihenés közben. Külön tárlat mutatta be a magzati fejlődés rejtelmeit, a „Magyarok a világ orvostudományában” részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállított preparátumok némelyike sokkoló, hisz közvetlen közelről mutatkozik meg például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. E nem éppen kellemes élmények segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód következményeit.
A kiállítás lenyűgöző és felejthetetlen. A látottak alapján bátran kijelenthetjük, hogy testünk maga a CSODA, melyet most már nem csak a tankönyvek lapjairól ismerünk.


Módosítás dátuma: 2018. március 18. vasárnap, 22:08
 


Joomla!. XHTML and CSS.