Címlap
Angol szépkiejtési verseny PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 05. hétfő, 21:02

2011-ben hiánypótló szándékkal hirdette meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium az angol szépkiejtési versenyt a város középiskolásai számára. A megmérettetésen az idén rekordszámú, 26 versenyző indult.

-A hagyományoknak megfelelően az idén is a 9-10. és a 11-12. évfolyamosoknak hirdettünk külön kategóriát, és az angol nyelvet normál óraszámban tanulókat, valamint a kéttannyelvű tagozatos diákokat is külön-külön értékeltük, így tulajdonképpen négy első helyezettet díjaztunk. Az előző évekhez hasonlóan a verseny két részből állt, az első részben 3 perces felkészülés után minden résztvevőnek fel kellett olvasnia egy eredeti, célnyelven írt ismeretlen prózai szöveget, majd a verseny második részében felolvasták a diákok a szabadon választott prózai művet, mely lehetett szépirodalmi vagy irodalmi igényű, köznyelvi szöveg. Az idei szövegválasztásban elsődleges szempont az volt, hogy az iskolához, oktatáshoz köthető legyen. Mivel a zsűri tagjai között két amerikai lektort is köszönthettünk, ehhez adott apropót a Harry Potter-sorozat első kötetének, a Harry Potter és a bölcsek kövének évfordulós megjelenése. Majdnem 20 éve, 1998-ban jelent meg először az Egyesült Államokban, egy évvel az Egyesült Királyságbeli megjelenés után - mondta Bognár Anita, az idegennyelvi munkaközösség vezetője.

A verseny kezdete előtt a résztvevőket Mészáros Adrián dalai köszöntötték.

A zsűritagjai között szerepelt Csikósné Marton Lívia angoltanár, tankönyvszerző, Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője és Zachary Scott Edmondson, az iskola anyanyelvi lektora, valamint Kenneth Quiter, a Petőfi Sándor Gimnázium lektora.

Az értékelés során a zsűri a helyes hangképzést, hangsúlyozást, pontosságot, hanglejtést és a mondattagolást pontozta.

Az idei évben ismét értékes díjakat kaptak a legjobban szereplők.

I. kategória

1. Szalay Violetta (Petőfi)

2. Pop Nadin Délia (Türr)

3. Lőrincz Zsófia (Türr)

ll. kategória:

1.Szalai Fanni (Ref.Gimn.)

2. Patkó Judit (Türr)

3. Szabó Viktória (Ref.Gimn.)

III. kategória - csak petőfis kéttannyelvűs 11-12.évf. versenye

1. Varga Rebeka

2. Szőke Zita

3. Radics Regina

IV.kat.

1. Laki Dominika (Türr)

2. Szautner Bálint (Türr)

3. Rajnai Adél (Pápai SZC Közgáz) és Bakos Alexandra (Ref.Gimn.)

Forrás: papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2018. március 05. hétfő, 21:15
 


Joomla!. XHTML and CSS.