Címlap
Légtorna világbajnokság PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 22. péntek, 09:42

Az EB ezüsttel automatikusan kvalifikáltam magam a Világbajnokságra. A felkészülés sokkal nehezebb volt, hiszen már hónapok óta folyamatosan a “toppon” kellett lennem, fejben, testben, lélekben és be kell vallanom, hogy az utolsó időszakban nagyon elfáradtam fejben.

Ezzel feküdtem, keltem, reggeli kávénál a gyakorlatot vizualizáltam, munkába menet a kocsiban a zenét hallgattam, minden szabad pillanat ezzel telt.

Az EB gyakorlat vázát megtartottuk a zenével együtt, azonban a kötelező elemeken kívül minden elemet kicseréltünk nehezebb illetve jóval technikásabb trükkökre. 1.5 hónap volt ujra felkészülni. A verseny Lengyelországban, Lublinban volt. Az odajutás sem volt zökkenőmentes, a regisztrációval is voltak gondok, mert valaki aláírt a nevemben, így engem nem akartak engedni. De végül minden jól alakult. A tervezett kezdéshez képest, egy órával csúszott előre!! a program, így nagyon izgulni se volt időm mert nagyjából 25 percem maradt bemelegíteni. A kategóriámban en voltam az utolsó versenyző, így tudtam hány pontot kell kapnom hogy nyerjek. Mikor már az előttem lévő versenyző mutatta be a gyakorlatát csak arra tudtam gondolni, hogy Oda kell mennem es megcsinálnom úgy ahogy edzésen és akkor nyerek. Én úgy éreztem mikor talajt értem, hogy mindent megtettem amit meg kellett, amit megbeszéltünk, és amit milliószor gyakoroltunk. Amint kimondták a pontom tudtam hogy megnyertem, hiszen 5 pont különbség volt közöttem és a 2. helyezett között, (orosz lány, aki EB-n aranyérmes lett). De a hivatalos eredményhirdetésig nem mertem túlzottan örülni. Végül sor került az eredményhirdetésre. Leírhatatlan érzés volt, mikor nekem szólt a himnusz és csak az járt a fejemben, hogy minden pillanat megérte és már kimondhatom hogy Világbajnok vagyok a karikán.

Jövőre ha indulok akkor már profiban kell, hiszen már az EB ezüsttel is kinőttem az amatőr kategóriát, de a VB arannyal már egyértelmű.A terv most az, hogy indulok, de a felkészüléstől függ, nem fogom erőltetni. Ha viszont indulok természetesen a címvédés a cél, már a profik között.

Itt (is) szeretnék megköszönni, edzőmnek Sáfrány Emesének mindent. A felkészítést, a belém vetett hitet es bizalmat, támogatást és hogy hozzásegített ehhez az eredményhez. Illetve, bocsánat mindenkitől amiért kiállhatatlan voltam az utolsó időszakban.

Melanie Végh világbajnok

Gratulálunk!

Módosítás dátuma: 2017. december 22. péntek, 09:56
 


Joomla!. XHTML and CSS.