Címlap
Országos haditorna PDF Nyomtatás E-mail
2017. október 25. szerda, 19:49

2017. 10. 18 -án szerdán rendezték a 2017/18. tanév országos haditorna verseny megyei fordulóját Veszprémben. Az időjárás kegyeibe fogadott minket, idén elmaradt az eső és a hideg.

Megyénkből 13 négy fős csapat nevezett a tornára. A feladatokon kicsit módosítottak a szervezők, változatosabbá téve azokat. Fiaink az elsősegély állomásnál kezdtek és mutathatták meg tudásukat. A fejsérülés kötözése után a sérültet egy kijelölt útvonalon kellett hordágyon szállítani időre. Második feladatként a megadott térkép alapján kellett haladni megfelelő sorrendben a letűzött zászlókig, illetve azok között. Harmadik feladat a lövészet volt, melynél versenyzőnként 5 lövésből kellett minél többet eltalálni. Ha valaki nem talált célt, annak a kimaradt lövésenként büntető futást kellett teljesítenie. (Ez a büntetés tavaly nem volt.)

Következő állomás a gránáthajítás volt, itt megdöntötték előző éves rekordjukat. Az akadálypályán is változtattak, idén több futás volt a feladatban.

A gyakorlati feladatok legnehezebbje a 4x400 méteres fegyveres váltó volt, melyben diákjaink a 2. legjobb időt futották. (4:48:52!)

Elméleti feladat a honvédelemmel kapcsolatos teszt, illetve a tereptani ismeretek voltak.

A fárasztó verseny egy újabb jó megmérettetés volt a türrös fiúknak, idén is ügyesen helyt álltak, de sajnos örök riválisunkat nem tudták legyőzni, így a második helyen végeztek!

A csapat tagjai: Pirka Dávid 12.a, Ihász Martin 12.a, Kiss Dávid 11.f, Pintér Erik 11.g

Gratulálunk!

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 19:58
 


Joomla!. XHTML and CSS.