Címlap
Honvédelem PDF Nyomtatás E-mail
2017. október 08. vasárnap, 18:43

Szeptember utolsó péntekén iskolánk már jól összeszokott csapata újabb megmérettetésen vett részt. A Pápai Honvéd Bajtársi Klub, az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület, valamint az „Eskün innen, Obsiton túl” Honvédelmi Alapítvány által szervezett eseményen hat pápai középiskola vette részt négy fős csapatokkal.

A verseny nem titkolt célja egyfajta toborzás volt, illetve az, hogy a fiatalok megismerjék a honvédség rendszerét, magát a pápai bázisrepülőteret.

Ennek megfelelően a csapatok egy gyors múzeumlátogatást követően 1-1 előadáson vettek részt. Az első előadáson a pápai reptér történetét hallhatták a fiatalok egészen napjaikig. A másik előadás a katonai szakma szépségeit mutatta be, illetve azokat a lehetőségeket, amiket a honvédelmi pálya választása nyújt az abban elhelyezkedőknek.

A verseny egy honvédelmi totóval kezdődött. Második feladatként egy egészségügyi állomáson kellett számot adni tudásukról fiainknak mind gyakorlat, mind elmélet terén.

A harmadik és egyben legnehezebb feladat egy összetett akadálypálya volt. A srácoknak csapatként kellett végig menniük a kijelölt szakaszokon. Az egészet nehezítette, hogy a pályán a feladatok között egy kb. 30 kg-s katonai ládát és 2 gépfegyvert kellett cipelniük a résztvevőknek. Emellett volt kifeszített kötélhálón átmászás, egyensúlyozás kötélen különböző formákban, 15 kg-s súly húzása kötéllel fák között, sérült hordágyon cipelése, kúszás, katonai terepjáró tolása. Itt megjegyezném, hogy a Türr csapata érte el a legjobb eredményt 8 perc 4 másodperccel!!! (az átlag 10 perc volt…)

Záró feladat a lövészet volt. 2 próbalövés után 5 eredményes találatot kellett végrehajtani hason fekvésből.

A verseny ragyogó időben zajlott, egy kellemes péntek délelőtt. Minden csapat jól érezte magát a rendezvényen. A feladatokat egy jól megérdemelt ebéd zárta, majd ezt követően került sor az eredményhirdetésre. Kitűzött célt elérve dobogós helyen végzett csapatunk. Sikerült megszerezni az előkelő 2. helyet! A diákok ajándékcsomagban, éremben, oklevélben részesültek.

Csapattagok: Pirka Dávid 12.A, Németh Áron 12.A, Ihász Martin 12.A, Kiss Dávid 11.F

Szép volt fiúk! Büszkék vagyunk rátok!

Módosítás dátuma: 2017. október 08. vasárnap, 18:46
 


Joomla!. XHTML and CSS.