Címlap
Repülő Iskola PDF Nyomtatás E-mail
2017. június 27. kedd, 08:54

A Gondolkodás Öröme Alapítvány meghirdetett egy kilencedikeseknek szóló tehetséggondozó programot Repülő Iskola címmel. Iskolánk jelentkezett a felhívásra, így már májusban részt vehettünk egy foglalkozáson. Itt kaptunk feladatokat, amelyek visszaküldése után jelentkezhettünk egy júniusi találkozóra, ezt tartották június 20-án.

Kedden a reggeli vonattal indultunk Budapestre és 10 óra előtt érkeztünk meg a program helyszínére, a Szent István Gimnáziumba. A megnyitónál Juhász Péter matematika tanár ismertette a programot. Még belépéskor mindenki kapott egy katalógust, amiben állomáshelyek és feladatok voltak megjelölve. Minden állomás külön témakörben kínált feladatokat a résztvevők számára. A csaptunk először a Rejtett információk állomást látogatta meg, ezt követően néhányan a Logikáról és a Táblajátékokról, sakktáblákról szóló részlegeken is kipróbálták magukat.

10-12-ig zajlott ez a rész, utána jött az ebéd, aminél mindenki kapott pizzát, ízlésének megfelelően. 13-14 óráig licitálós játékot játszottunk, amit mindenki nagyon izgalmasnak tartott, és sikerült a vetélytárs csapatot legyőznünk benne. Majd 14-16-ig ismét állomásokon próbálhattuk ki magunkat, ebben az részben az időnk nagy részét a Rejtélyek és a Négyzetek, számok, négyzetszámok állomásokon töltöttük. Végül eljött a zárás ideje, mikor Juhász Péter ünnepélyesen lezárta a napot. A pályaudvarra menet még megálltunk egyet fagyizni, ahol Pókember, Garfield, Madártej és Zöldcitrom ízeket kóstoltunk meg. Haza felé nagyon sokat beszélgettünk a vonaton. Így Pápára megérkezve egy fárasztó, ám nagyon emlékezetes és eredményes napot tudhattunk magunkénak.

Köszönjük a kíséretet Berzsenyi Viktória tanárnőnek!

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 08:57
 


Joomla!. XHTML and CSS.