Osztálykirándulás PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 20:10

A hagyományoknak megfelelően már a tanév első hetében sor került az osztálykirándulásokra. Szeptember 5-én, pénteken indultak útnak a diákok az előre kiválasztott úti cél felé. Sok-sok hasznos és érdekes információval gazdagodtak, emellett eltöltöttek együtt egy vidám, mosolygós napot.

Az alábbiakban a legfiatalabbak (5.G osztály) beszámolói közül olvashatunk egyet, melynek szerzője Berta Izabella.

A kirándulásunk

Már a suli első hetében megkezdődött a kaland, mert pénteken kirándulni mentünk.

Először a bencés templomban jártunk. Ott én már voltam, de mindig lenyűgöz a szépsége. Minket iskolánk egyik volt tanára, Zsuppán István bácsi kísért. Velünk jött egy másik osztály is. Beültünk a padokba, és hallgattuk a templom bemutatását. A tanár úr beszélt nekünk a védőszentekről , az ott lévő régi bútorokról, szobrokról és festményekről. Hallottunk egy történetet Deák Ferenc gyerekkoráról is.

Később átsétáltunk a főtéri nagytemplomba. Pista bácsi ennek a történetét is elmesélte. A következő helyszín a Kékfestő Múzeum volt, ezután megnéztünk egy közel ezer éves csontvázat, a régi papok és az Esterházyak viaszfiguráit. Utunk ezután a mentőállomásra vezetett. Ott bekukkanthattunk két mentőautó belsejébe, és kipróbálhattuk a különböző szirénák hangjait. Néhányan kipróbálhatták a hordágyat, mások a tolókocsit. A mentősök tartottak egy bemutatót arról, hogyan rögzítik a sérültet.

Kirándulásunk ezzel véget ért. Nagyon élveztem ezt a napot az új osztálytársaimmal! Remélem, mielőbb újra elmehetünk együtt valahová!

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 28. vasárnap, 10:49
 


Joomla!. XHTML and CSS.