Címlap Iskolánk Kisgimnáziumi híradó Tanulmányi kirándulás Bakonybélben
Tanulmányi kirándulás Bakonybélben PDF Nyomtatás E-mail
2018. szeptember 13. csütörtök, 19:22

Szeptember 7-én reggel nagy lelkesedéssel indult a 6.G osztály a tanulmányi kirándulásra Bakonybélbe.

Az érkezés után a csapat kétfelé vált: míg az osztály egyik fele a könyvkötészet mesterségével ismerkedett, addig a csoport másik fele a monostort járta be, illetve a gyógynövények világában kalandozhatott, aztán a két csapat szerepet cserélt. Így mindenki készíthetett magának saját kötésű könyvecskét, megismerkedhetett a különféle gyógyító növényekkel, melyek nagy részét meg is lehetett kóstolni.

A vezetőink Baki Anna, Heim Ferenc és Feczkóné Kárpáti Borbála voltak. Anna a monostor történetével és jelenlegi életével ismertetett meg bennünket. Ferenctől megtanultuk a könyvkötészet mesterségét, Borbála pedig a gyógynövényekről tartott bemutatót. Sok növényt hozott magával, melyek nagy részét a saját kertjében termeszti.

A délelőtti programot egy finom ebéd koronázta meg, melyet a Faluházban fogyasztottunk el.

Egy rövidke pihenő után elsétáltunk a Szent-kúthoz, megjártuk a Kálváriát. Ebben a csodás környezetben lehetőségünk volt a pihenésre, játékra. Nem véletlenül tartják számon ezt a területet úgy, mint Veszprém megye hét természeti csodájának egyikét.

Sok élménnyel, ismerettel gazdagodva, kellően elfáradva szálltunk fel délután a buszra. Mindenki jól érezte magát, vidáman, felszabadultan töltöttük ezt a napot.


Módosítás dátuma: 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:33
 


Joomla!. XHTML and CSS.