Címlap AJTP AJTP híradó AJTP Gymnasion 2016 A bonyhádi „Gymnasion” Sporttalálkozó élményei
AJTP Gymnasion 2016 A bonyhádi „Gymnasion” Sporttalálkozó élményei PDF Nyomtatás E-mail
2016. április 26. kedd, 19:52

Az idei tanévben is megrendezésre került a bonyhádi sporttalálkozó. A „Gymnasion” néven futó rendezvényen az AJTP program előkészítős évfolyamainak legkiválóbb sportolói vehettek részt és mérethették meg magukat különböző sportágakban.

Diákjaink kiválóan szerepeltek és nagyon jól érezték magukat a színes programokon. A programokról és eredményekről Kerepesi Diána élménybeszámolójából tudhattok meg többet.

A csapat tagjai: Lányok: Bukovics Dominika, Szabó Mirella, Kristóf Johanna, Lakatos Mirtill, Szabó Laura, Kerepesi Diána. Fiúk: Fekete Róbert, Koncz Kornél, Bódai Martin, Szabó Alexander, Kollár Krisztián

Április 15-én, pénteken délután vette kezdetét utunk a messzi Bonyhád felé. A távolság ellenére az idő gyorsan elrepült. Megérkezésünkkor „házigazdát” is kaptunk, aki mindenben a rendelkezésünkre állt. A megnyitó után körbevezettek minket a nagy területen lévő sportpályák között és a kollégiumban is. Már akkor tudtuk, hogy az itt eltöltött hétvége felejthetetlen élmény lesz. Mi lányok egy hatágyas szobát kaptunk erkéllyel, így rálátásunk volt a kosár-kézi, és focipályákra is, valamint az őket körülvevő fákra és növényekre.

Aznap este az Atlétikai Centrumban vetélkedőt rendeztek a diákok számára. Az olimpiai helyszínek nevét viselő csoportokba cetli húzással osztottak be bennünket. Ez remek alkalom volt az ismerkedésre. A szervezők izgalmas feladatokat találtak ki számunkra: székfoglalós, zenefelismerős, vizes, kötélhúzós, labdás és „Test-építős”. Az első három helyezést elérő csapat még csokoládét is kapott.

Éjszaka jól kialudtuk magunkat, hogy másnap a mérkőzéseken kiválóan tudjunk teljesíteni. A lányok csoportmérkőzései előtt csoportfotózáson vettünk részt, és a képet az eredményhirdetés után meg is kaptuk. Ezután az egész csapat átvonult a fedett kosárpályára és a bemelegítés után kezdetét vette az egész napos sportprogram. Az első mérkőzésen a Szolnok ellen játszottunk és nyertünk is. Ezután a Tata elleni döntetlen miatt kiestünk, de nem csüggedtünk és megpróbáltuk röplabdában kihozni magunkból a maximumot. Ez sikerült is, mert hatalmas izgalmak közepette megszereztük a harmadik helyet. A fiúk röplabdában sajnos nem jutottak tovább, de kosárlabdában kiválóan teljesítettek, hisz csak a miskolci csapat tudta legyőzni őket, így ezüst éremmel gazdagodtak.

Emellett az egyéni versenyekben is szép sikereket értünk el: Fekete Róbert arany, Szabó Mirella pedig bronz érmet szerzett lövészetben.

Az este ismét izgalmas programmal zárult. A klubteremben először egy zenekar játszott nekünk, és csocsózni is lehetett. Majd kilenc órától kezdetét vette a diszkó, ahol kimulathattuk magunkat.

Másnap részt vettünk egy kiránduláson. A szekszárdi kilátóból csodálatos volt a panoráma, a decsi faluházban pedig megismerkedhettünk a táj hagyományaival.

Ezen a hétvégén nagyon jól éreztük magunkat, új barátokat is szereztünk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Németh András tanár úrnak a felkészítésért és Szilos Attila tanár úrnak a támogatásért!

Pillanatkép a decsi tájházból

Módosítás dátuma: 2016. április 28. csütörtök, 13:02
 


Joomla!. XHTML and CSS.