Címlap AJTP AJTP híradó Somogy megyében jártunk (9. F)
Somogy megyében jártunk (9. F) PDF Nyomtatás E-mail
2016. április 20. szerda, 20:07

A mostani bennmaradós hétvégénk ismét a kirándulás jegyében telt. 2016. április 9-én szombat reggel 7:30-kor indultunk el Kaposvárra.

Első megállónk a niklai Berzsenyi Dániel Emlékmúzeum volt. Erről Zapletál Dávid tartott érkezésünk előtt előadást. A múzeum idegenvezetőjétől sok érdekes dolgot tudtunk meg a költő életéről. Ezután a Nemzeti Történelmi Emlékhelyet néztük meg Somogyváron. A kiállításról Gazdag Szandra tartott előzetes beszámolót. Ebéd után látogattunk el a Krisna-völgybe. Megismertük az itt élő, dolgozó Krisna-tudatú hívők életét, mindennapjait. Előzetesen Gyürüsi Zsuzsi a buszon mesélt nekünk arról, hogy mit fogunk látni. Sokat megtudtunk kultúrájukról, vallási szokásaikról, életformájukról. A program során felpróbálhattuk az indiai ruhákat, megkóstolhattunk pár különlegességet az ételeik közül, és egy köszönési formát is megtanultunk. Ez a hely mindenkinek elnyerte a tetszését.

A hosszú nap után megérkeztünk Kaposvárra, a helyi kollégiumba, ahol elfoglaltuk a szálláshelyeinket. Másnap reggeli után 8:30-kor indultunk el Szennára, ahol a helyi Szabadtéri Néprajzi Múzeumot néztük meg. Előtte röviden Gulyás Jázmin mutatta be a helyet. Megtekintettük a régi házakat, valamint láthattuk, hogy elődeink hogyan éltek és milyen eszközöket használtak. Ezután mentünk Bőszénfára, ahol egy traktortúrán vettünk részt, így jártuk körbe az egész szarvasfarmot. Útközben az idegenvezetőnk sokat mesélt az állatokról és gondozásukról. Ebéd után Sümegre mentünk, ahol Németh Bernadett beszélt nekünk a vár történetéről. Gyors idegenvezetés után íjászkodhattunk és kipróbálhattuk a kínzó eszközöket is. Utána már csak a vacsora volt hátra, aztán visszatértünk a mi kis kollégiumunkba. Nagyon elfáradtunk, de sok új élménnyel gazdagodtunk.

Készítette: Kucska Vanessza, Sarkadi Eszter

Módosítás dátuma: 2016. április 21. csütörtök, 07:43
 


Joomla!. XHTML and CSS.