Címlap AJTP AJTP híradó Indiában is jártunk…
Indiában is jártunk… PDF Nyomtatás E-mail
2016. április 18. hétfő, 19:28

Az áprilisi programhétvégén sokféle ismerettel találkoztunk.

Szombaton a Kaposvári Egyetem pályaválasztási felelőse tájékoztatott  bennünket arról, hogy milyen szakokat választhat az, aki ezen nagymúltú, ám közvetlen hangulatú intézményben szeretne tanulni.

Szennán, a skanzenben megnéztük a barokk, festett, kazettás mennyezetű református templomot, és a dél-dunántúli népi építészet legszebb épen maradt talpasházait és gazdaságait. Diólevélből készült teát kóstolhattunk, és gyógynövényszárítás fortélyaival is megismertük.

Bőszénfán megismerkedhettünk a Kaposvári Egyetem vadgazdálkodási projektjével, és testközelből láthattuk az emberhez szokott, szelíd szarvasokatl.

Somogyvárott évszázadokat ugrottunk az időben: Koppány herceg várát, Szent László királyunk kolostorát a látogatóközpontban olyan technika segítségével jelenítették meg, amely már a XXII. század múzeumát vetíti előre.

Azután „elutaztunk” egy kicsit Indiába: a somogyvámosi Krisna-völgybe, ahol énekeltünk, zenéltünk és táncoltunk a nagyon barátságos ott lakókkal. Megkóstoltuk az ételeiket, és megéreztünk valamennyit az életfelfogásukból.

Végül Niklán, Berzsenyi Dániel házában ismerkedhettünk meg ódaköltőnk életének, munkásságának kevésbé ismert részleteivel.

Módosítás dátuma: 2016. április 19. kedd, 14:42
 


Joomla!. XHTML and CSS.