Címlap AJTP AJTP híradó Rendhagyó programhétvége - munka és kirándulás
Rendhagyó programhétvége - munka és kirándulás PDF Nyomtatás E-mail
2012. május 29. kedd, 20:30

  Egy májusi hétvégén a kollégium diákserege nem utazott haza, hanem a programhétvége keretein belül az épület szépítésén dolgozott.

  Az első napon, pénteken a tanulók három csoportra lettek osztva: voltak, akik kerítést festettek, mások a könyvtár állományát rendezték, a harmadik csoport pedig virágot ültetett. Mindenki szívesen vállalta a rendhagyó programhétvégefeladatát. A kerítést festőknek Tamás bácsi és Laci bácsi mutatta meg, hogyan bánjanak az ecsettel, a könyvtárban Szilvi néni irányította a csapatot, a virágültetést pedig Éva néni vezényelte. Kis szünetet tartva mindenki megvacsorázott, majd folytatta tovább a munkát. Este voltak, akik tollasozással, focizással pihenték ki a nap fáradalmait.

  Másnap reggel nyolc órakor izgatottan vártuk, hogy elinduljunk úticélunk felé. Voltak, akik Döbröntére és Gannára, a mi csapatunk viszont Bakonybélbe ment. Itt a Pannon Csillagdába látogattunk el, ahol sok érdekes dolgot láttunk, és amiben az a különleges, hogy nemcsak időszakosan látogatható, hanem egész évben van program. A közel 800 m2 –es komplexum élményt nyújtó, korszerű eszközökkel mutatja be a csillagos égbolt titkait. Először a digitális planetáriumban láthattunk egy igazán látványos, 3 D-s filmet, ezután távcsőn keresztül megvizsgáltuk a Napot, majd az idegenvezető bemutatta nekünk a csillagászat rövid történelmét, az eszközök fejlődését, a tudományág kialakulását, de láthattunk egy darabot abból a hatalmas meteoritból is, amely több milliárd évvel ezelőtt Afrikában zuhant le. Hallottunk Galilei és Newton felfedezéseiről, a Hold meghódításáról és a marsi expedíciókról is.

  Megköszöntük az előadást, majd Pápára visszaérkezve mindenki jókedvűen és élményekkel gazdagon tért haza az otthonába.

Tóth Tímea, Tamás Diána (10.F)

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 08:48
 


Joomla!. XHTML and CSS.