Címlap AJTP AJTP híradó Kollégiumi Közgyűlés és Diákparlament
Kollégiumi Közgyűlés és Diákparlament PDF Nyomtatás E-mail
2011. október 06. csütörtök, 20:38

2011. szeptember 29-én, az új kollégium épületében került megrendezésre a Kollégiumi Diákönkormányzat (KDÖK) szokásos félévértékelő közgyűlése.

A Kollégiumi Diákönkormányzat 8 tagból áll, melynek elnöke Jakab Kristóf, a diákok munkáját pedig Németh Márton nevelőtanár segíti.

A KDÖK tagok bemutatása után Kristóf szólt pár szót a kollégium életét érintő legfontosabb változásokról. Ezt követően pedig kollégiumunk igazgatóasszonya, Rostáné Nagy Rózsa beszélt az előző félév tanulmányi eredményeiről, valamint az új épületbe való költözésről esett szó. A kollégium vezetője elmondta, hogy a nyár folyamán rengeteg (több mint 60 ) diák segített a kollégium építő munkálatainál. Erre a célra egy úgynevezett Kollégiumszépítő tábor szerveződött, mely 5 napon keresztül zajlott. Voltak, akik csak 1-1 napot segítettek, de akadtak olyanok is, akik mind az 5 napot végigdolgozták. A tanári kar, illetve a nevelőtestület emlék pólóval jutalmazta az önkéntes segítőket.

Kollégiumi Közgyűlés és Diákparlament

Kollégiumunk nem csak a fizikai, de a szellemi tevékenységeket is jutalmazza. Az elmúlt félév eredményei alapján azok a tanulók, akiknek az átlaga a 4,5-et meghaladta, értékes könyvutalványt, akik pedig 4,0 felett teljesítettek, süteményt kaptak.

A jutalmak átadását követően a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy vitás kérdéseiket, problémáikat közvetítsék Németh Zsolt Igazgató Úr illetve a tanárok felé. Többen is éltek a lehetőséggel, hiszen felmerült a téli sportolási lehetőségek kérdése, valamit egy kollégiumi Wi-Fi hálózat létesítése is.

Mindezek után Molnár Lajos, a 10. F osztály nevelőtanára szólalt fel pár általános tudnivaló kapcsán. Említette a magatartási követelményeket, valamint pár takarékossági tanáccsal szolgált a hallgatóság számára.

Mindent egybevetve a Közgyűlésen mindenki számára kiderülhetett, hogy egy újabb eredményes és tartalmas félévet hagytunk magunk mögött. Reményeink szerint ez a jövőben is folytatódni fog, és hasonló sikerekkel és egyre több példamutató eredménnyel tudunk majd büszkélkedni a következő félévi Diákparlamentünk alkalmával.

Pápa, 2011. október 4.

Székely Kitti
Kollégiumi Diákönkormányzat Szóvivő

Módosítás dátuma: 2011. október 07. péntek, 13:22
 


Joomla!. XHTML and CSS.