Címlap AJTP AJTP híradó A 9.F osztály Paksra és Kalocsára kirándult
A 9.F osztály Paksra és Kalocsára kirándult PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 09. szerda, 19:43

Az év első bentmaradós hétvégéje nagyon jól sikerült. Az osztálykirándulás során, Aliz néni mindenhol kötelezővé tette az osztálykép készítését.

Péntek délután a Dunaföldvári várnál jártunk, ahol megtekintettük a török tornyot. A szállásunkon megvacsoráztunk, utána pedig lementünk a játék terembe, ahol tudtunk pingpongozni, csocsózni, és biliárdozni.

A szombat délelőttöt a Paksi Atomerőműben töltöttük, ahol az osztály csoportokban próbára tette a tudását, és rengetegen Elismerő oklevéllel távoztunk onnan. De ezen kívül rengeteg játék volt még ott, például lehetett biciklizni is, hogy energiát termeljünk. Ezen a helyen rengeteget nevettünk, és a kvíznek köszönhetően nagyon sokat tanultunk. Ezután plusz programként felmásztunk a Luszóniumhoz, ahol Aliz néni néhány információt elmondott róla. Mikor itt végeztünk elindultunk a Paksi Szentlélek templomba, amit Makovecz Imre tervezett. Az idegenvezető beszélt a a földkéregről, és az őskori állatokról volt szó. Ezt követően a múzeum régészeti részében jártunk, majd részt vettünk egy interaktív kincskeresésekben, amit az osztály nagyon élvtemplom szerkezetéről, a berendezéséről és a szimbólumairól. A végén körül is nézhettünk a templomban. Ebéd előtt még egy kicsi időt a játékteremben töltöttünk, majd megebédeltünk. Ezután elmentünk a Paksi városi múzeumba, ami két részből állt. A Löszfal részében ezett, és nagyon beleélte magát. Estefelé az osztállyal elsétáltunk a Duna partra, ahol sok szép képet készítettünk, és még egy esküvőt is láttunk. A nap végén az osztály a játékteremben levezette a maradék energiáját. Vacsora után elmentünk aludni.

A bentmaradós utolsó napján, már kora reggel buszra ültünk és elindultunk Kalocsa felé, ahol az első megállónk az Érseki Múzeum volt. Szó esett itt az érseki miseruhákról és a többszáz éves kézzel írott könyv ritkaságokról. Megcsodáltuk a barokk székesegyházat. A program zárásaként látogatást tettünk egy tájházban, ahol vásárolhattunk, megnézhettük a ház berendezését és még egy macskát is simogathattunk.

Nagyon köszönjük a sok édességet Raffaelné V. Brigittának, az osztály nagyon örült neki. Az osztály fáradtan, de élményekkel gazdagodva indult haza.


Módosítás dátuma: 2019. október 09. szerda, 19:58
 


Joomla!. XHTML and CSS.