Címlap AJTP AJTP híradó AJTP Művészeti Fesztivál
AJTP Művészeti Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 28. szerda, 12:01

PécsJúnius 10 - 13-a között zajlott Pécsett  a Leöwey Klára Gimnázium szervezésében az immár hagyományos AJTP Művészeti Fesztivál, amelynek célja a mindenkori előkészítő évfolyamos diákoknak lehetőséget biztosítani tehetségük, kulturális kvalitásaik megmutatására.

A türrös "aranyosok" idén is nagyszerű eredményeket értek el. Lássuk csak!

Bronz minősítést egy tanulónk kapott. Stark Szabina képzőművészet kategóriában "Varjak" című linómetszetét értékelte a zsűri ilyetén módon. Ez egyébként a fesztivál kiemelt kategóriája volt, mert az idei esztendő Herman Ottó Emlékév, s ennek apropóján írták ki a "madár"-témát ebben a kategóriában.

Ezüst minősítést két produkciónk kapott. Az egyik a 9.F osztály közös éneke volt: a Mozart című musical fináléját énekelték együtt a gyerekek. A másik egy modern tánc volt, amit a Billy Jean című Michael Jackson-dalra adtak elő a táncosok.

Arany minősítésből hármat hoztunk el! Németh Bálint zongorajátékát, Kranabeth Petra énekes produkcióját és a "Régen és most" című tornatörténeti produkciót jutalmazta a zsűri arannyal.

Két különdíj is türrös tulajdonba került! Az egyiket Mayer Károlyné tanárnő kapta áldozatos felkészítő munkájáért, a másik pedig a Hajnóczy József Kollégium különdíja.

Összetettben a türrösök a második helyen végeztek - alig néhány pontnyira a Vándorkupától...

A diákok felkészítésében való munkálkodásért köszönet illeti Mayerné Jutka Nénin kívül még Kéthely György és Fekete Gábor tanár urakat is, és természetesen az osztályfőnököt, Dabócziné Lenkefi Éva tanárnőt.

tici

Módosítás dátuma: 2010. október 18. hétfő, 17:45
 


Joomla!. XHTML and CSS.