Címlap AJTP AJTP híradó Családi nap a kollégiumban
Családi nap a kollégiumban PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 18. vasárnap, 22:09

A kollégium életében a családi nap mindig nagy esemény, egyre sikeresebb rendezvényeink egyike. A szülők időt, fáradságot nem kímélve eljönnek, hogy ezt a napot gyermekeikkel és velünk töltsék. Mindnyájunknak nagyon fontos ez a kapcsolat, hiszen sok értéket egymáson keresztül kapunk.

A közösségi érték mindig jóval több, mint az egyéni, a közösségben egymást is gazdagítjuk. E nap fontossága abban rejlik, hogy szülők, pedagógusok, tanulók elmondhatják egymásnak tapasztalataikat, javaslataikat, amikkel még elfogadhatóbbá tehetjük a kollégiumi életet.

A kollégiumvezető köszöntő beszéde után egy rövid műsorban mutatkoztak be kollégiumunk tehetségei. Sarlós Napsugár, Sarkadi Anna és Szalai Evelin versét hallhatta a közönség. A gitárszakkörösök előadásában az „Ismerős arcok együttes: Játsszuk el” című száma is felcsendült. Előadták: Mórocz Kitti, Kovács Károly, Fekete Róbert, Juhász-Buday Kevin, Tóth Bianka és Csuti László Tanár Úr. Őket követően Mórocz Kitti és Fekete Róbert Christina Perri: Thousand years című dalát adta elő. Utolsó műsorszámként a 9. AJTP osztály vidám táncát láthattuk.

10 órakor kezdődtek a délelőtti programok, különböző helyszíneken. Bográcsfőző verseny osztályonként szülők, nevelőtanárok és diákok részvételével. Kincskereső játék a városban fejtörő feladatokkal. Pánikszoba, szabadulós játék a DÖK vezetésével. Alternatív terápiák bemutatása: családállítás, metamorf masszás, Bach-virágterápia, szimbólumterápia Dobsa Angéla gyógypedagógus közreműködésével. DaVinci-Kids játék, húsvéti, tavaszi kézműves foglalkozások. Az ebédlőben „Munkajoggal” kapcsolatban hallgathattunk egy tájékoztatót Lovas Anna előadásában, aki a Fürge Diák Iskolaszövetkezet projektvezetője. Ezekkel a programokkal egy időben volt látogatható a Fürge Diák Iskolaszövetkezet pavilonja, ahol személyes tanácsadás, regisztráció, teszt kitöltése a munka világáról, tollaslabda játék, szerencsekerék játékokat próbálhattak ki kollégistáink és vendégeink, valamint meg lehetett ismerkedni a gyermekek nagy örömére FüFü-vel, az életnagyságú dinóval. A Játszó-ház a kicsik szórakoztatását szolgálta. Ügyes kezű kollégista diákjaink munkáit illetve fontos eseményeink fényképeit az épület folyosóin kiállítva tekinthették meg vendégeink. Ebéd után zajlott a délelőtti megmérettetések eredményhirdetése és díjak átadása. Ezt követték a délutáni programok. A füves focipályán a LUPO K9 Kutyaiskola látványos engedelmességi, agility és őrző-védő bemutatóját tekinthettük meg. A program zárásaként a pápai SK. Társulat hozta el nekünk a színházat „Férfi és Nő az irodalomban” című előadásában.

Családi napunkon az időjárás is kegyes volt hozzánk, mindenki megtalálhatta azt a programot, amin jól érezhette magát.

Módosítás dátuma: 2018. március 18. vasárnap, 22:24
 


Joomla!. XHTML and CSS.