Címlap
Kortárs írók a Türrben PDF Nyomtatás E-mail
2016. január 03. vasárnap, 11:22

"Erővel olvasni. Néha nagyobb erővel olvasni, mint amilyen erővel az írás készült, melyet olvasol. Áhítattal, szenvedéllyel, figyelemmel és kérlelhetetlenül olvasni. ……..

Életre-halálra olvasni, mert ez a legnagyobb, az emberi ajándék. Gondold meg, hogy csak az ember olvas." ( Márai Sándor)

 

Az előző tanévben kezdődött el az a beszélgetéssorozatunk, melynek célja, hogy a türrös diákok megismerjék a közöttünk élő és alkotó írókat, költőket. E programsorozat keretében eddig a gyerekek találkozhattak Sirokai Mátyással, Bodor Ádámmal és Nyulász Péterrel.

 

Azzal a reménnyel és fanatikus hittel vágtam bele a rendhagyó irodalomórák szervezésébe, hogy tanítványaim elhiggyék és megtapasztalják végre, hogy az IRODALOM nem halott.

Hodásziné Pingitzer AndreaItt jár közöttünk, rólunk, nekünk beszél.

Segít akkor, ha bajba kerülünk.

Válaszol, ha elfogynak barátaink jótanácsai.

Élni és érezni tanít.

Nélkülözhetetlen, akár a levegő.

 

Bízom benne, hogy a személyes találkozások után egyre több kortárs magyar író szövege: versek, novellák jutnak el tanítványaimhoz. Rosszall

 

Végül szeretettel ajánlom két kitűnő tanítványom összefoglalóját a legutóbbi író-olvasó találkozóról Simon Marcival. Büszke vagyok rájuk, hogy mindketten szívesen és nagy kedvvel vállalták, hogy helyettem ők kérdezik, faggatják a szerzőt. Nem is akárhogy. Rosszall

 

Pápa, 2015. november

 

Hodásziné Pingitzer Andrea

Módosítás dátuma: 2016. január 03. vasárnap, 11:32
 


Joomla!. XHTML and CSS.