Címlap
Forog az "Észkerék" - Népszerű volt a matematikaverseny PDF Nyomtatás E-mail
2014. április 16. szerda, 21:50

A cél, hogy felkutassuk a matematika iránt érdeklődő tehetséges diákokat, s biztassuk, motiváljuk őket a tantárgy minél mélyebb elsajátítására – fogalmazta meg az Észkerék Egyesület által szervezett matematikaverseny jelentőségét dr. Spissich László, az egyesület titkára.

A megmérettetésre 41 általános és középiskolás csapat érkezett, 3-3 fővel. A Türr-gimnáziumban szervezett vetélkedő két részből állt. A gyerekeknek elsőként egy elméleti feladatsort kellett megoldaniuk, melyben tesztkérdések, egy részletes feladat kidolgozása és sudoku-játék szerepelt. A szóbeli fordulóra az írásbelin legeredményesebb csapatok jutottak tovább, ahol a fiataloknak már nemcsak matematikatudásukra, logikai gondolkodásukra volt szükségük, hanem kreativitásukat és ügyességüket is latba kellett vetni, hiszen licitálás keretében meg kellett szerezniük a jogot arra, hogy saját csapatuk oldhassa meg az adott példát.

- Úgy látom, nagyon tehetségesek voltak a diákok, rendkívül magas pontszámokat értek el. A városban rengeteg ügyes gyermek van. A verseny kiváló alkalom arra, hogy felkutassuk azokat a diákokat, akik szívesen foglalkoznak a matematikával és tehetségesek is. Célunk, hogy minél több tanulót bevonjunk a felkészítő munkába. Már az idei évben számos országos sikerrel büszkélkedhetnek diákjaink – fogalmazott az Észkerék Egyesület titkára.

A matematika doktora megjegyezte azt is, bízik benne, hogy az a lelkesedés, ami az idei évben elindult, nem törik meg, s az Észkerék Egyesület pedagógusai egyre több tanulót készíthetnek fel rangos matematikaversenyekre.

Az Észkerék Egyesület versenyén a város általános és középiskoláiból érkezett matematikatanárok értékelték a diákok munkáját. A győztes csapatok értékes ajándékokat vihettek haza. A nagy érdeklődésre számot tartó városi matekversenyt Pápa Város Önkormányzata is támogatta.

mo

forrás: http://www.papa-ma.hu/

Módosítás dátuma: 2014. április 16. szerda, 22:06
 


Joomla!. XHTML and CSS.