Címlap
BME ESZK Energetikai verseny PDF Nyomtatás E-mail
2014. március 03. hétfő, 18:52

A Budapesti Műszaki Egyetem Energetikai Szakkollégiuma 6. alkalommal rendezte meg a középiskolások energetikai versenyét. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Türr István Gimnázium és Kollégium ismét eredményesen szerepelt az országos döntőben.

Idén három csapat képviselte iskolánkat, és elhoztuk a 4., 5. és 6. helyet, valamint intézményünk elnyerte a tanulmányi versenyen a „Legeredményesebb középiskola” díjat.

A verseny első fordulójában egy tesztsort kellett kitölteni. Ezt az akadályt minden csapatunk sikeresen vette. A következő fordulóban egy bonyolultabb számolási feladat mellett egy falu energiaellátását kellett megtervezni egy 10 oldalas esszé keretein belül. A csapatok különböző ötletekkel álltak elő a falu megtervezése során; nagy figyelmet kellett fordítani az energiatakarékosságra, környezettudatosságra, ellátásbiztonságra és a társadalmi elfogadottságra. Mi, a Fisszionáriusok nevű csapat a falu tervezésénél a geotermikus energiára, a biomasszára és a napenergiára, mint alternatív energiaforrásokra támaszkodtunk.

A döntőbe bejutott csapatokra további érdekes feladatok vártak. Pl.: további tesztsorok, tippelős feladatok, hőtani számítási feladatok, energetikai activity, érvelések a különböző alternatív energiaforrások mellett vagy ellen a szakkollégium tagjaival illetve a második fordulóban beadott esszé megvédése prezentáció és előadás formájában.

A döntő jó hangulatban telt, ösztönzőleg hatott ránk, így jövőre is mindenképp szeretnénk részt venni a versenyen.

A versenyen a következő helyezéseket érték el a türrös csapatok:

4. hely Fúzionáriusok (csapattagok: Beke Tamás, Csuti Bence, Szili Ákos)

5. hely Paksifüles (csapattagok: Boldizsár Tamás, Ruzsás Dóra, Szalóky Ádám)

6. hely Fisszionáriusok (csapattagok: Gaál Alexandra, Pénzes Laura, Pulay Fruzsina)

Felkészítő tanár: Szilos Attila

Gaál Alexandra, Pénzes Laura, Pulay Fruzsina

Módosítás dátuma: 2014. március 03. hétfő, 18:56
 


Joomla!. XHTML and CSS.