Címlap
Curie Környezetvédelmi Emlékverseny, területi forduló PDF Nyomtatás E-mail
2014. február 18. kedd, 17:51

Iskolánk diákjai már sok éve vesznek részt a Curie Alapítvány által szervezett környezetvédelmi csapatversenyen.

A verseny témája a környezet és természetvédelmi ismeretek. Az idei évben különös hangsúlyt kapott a szelektív hulladékgyűjtés, a jeles napok és nemzeti parkjaink.

A területi fordulót 4 levelezős forduló előzte meg. Kategóriánként a legjobb csapatok vehettek részt a területi döntőn, amelynek helyszíne az idei évtől a Türr István Gimnázium és Kollégium. Ez a legfiatalabb területi központ fogadta az Észak-közép-dunántúli régióban továbbjutott csapatokat.

Ebben az évben 2014. február 15-én 10 órától rendezték meg 15 csapat részvételével a területi fordulót. A verseny különlegessége volt, hogy a megmérettetésre szlovákiai, felvidéki iskolából is érkeztek csapatok.

A területi döntőn egy 90 perces feladatlapot kellett kitölteniük a versenyzőknek. Emellett egy adott témához kapcsolódó kísérletet kellett elvégezniük a diákoknak, és az eredményeket elemezniük, értékelniük is kellett.

Az eredményekről a versenyzőket február 20-ig értesíti a versenybizottság. A legjobb csapatok eljuthatnak az országos döntőre, Szolnokra.

A területi központ működtetésében sok segítséget kapott Pénzes Ferenc tanár úrtól, aki nélkül nem tudtak volna megbirkózni a sok feladattal. A szervezők ezúton is szeretnék köszönetünket kifejezni áldozatos munkájáért.

Bostai Csilla és Farkasné Baboth Krisztina tanárnők, a verseny szervezői

Módosítás dátuma: 2014. február 18. kedd, 17:53
 


Joomla!. XHTML and CSS.