Címlap
Áprilisi programhétvége PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 18. csütörtök, 20:42

Az április havi bentmaradós hétvégén Kőszegre látogattunk el. Nem csak a város környékét jártuk be, de az országhatárt is átléptük. Ezen kívül Szombathelyen és Jákon is megfordultunk.

A pénteki Türr-bál után a reggeli indulás kissé nehézkesen indult, de a buszon mindenki egy jóízűt szunyókált, így frissen kezdtük el felfedezni Kőszeg városát. Ebben az idegenvezetőnk segített, aki a tanulmányaink során már tanult történelmi események színterét mutatta be. Jártunk a postamúzeumban és a patikamúzeumban is. Ebédet a szálláson kaptunk, ami Kőszeg külterületén, a hegyekben húzódik meg. Innen a panoráma igazán fantasztikus volt, hisz beláttuk az egész várost. Ebéd után buszra szálltunk, és meghódítottuk Léka várát. Mire bejártuk ezt a hatalmas várat, beesteledett. Este az osztály tábortűz mellett virslit sütve énekelt, és az aznap készült képeket nézegette. Ezután a fárasztó nap után mindenki úgy aludt, mint a bunda.

Másnap reggel hasunkat megtömve túráztunk egy nagyot az Írottkőhöz. A látvány itt is lenyűgöző volt. Láthattuk a havas, osztrák hegyeket. Az ebéd mellé palacsintát kaptunk, ami mindenkinek az otthont idézte fel. Az a jó kis házi palacsinta… Ezek után Magyarország egyik leghíresebb épen maradt román stílusú templomát tekintettük meg Jákon. Szombathelyen a Smidt múzeumot jártuk be. A híres orvos megdöbbentő nagyságú gyűjteménye minket is nagyon megfogott. A hatalmas mennyiségű vacsora után fáradtan, ám mégis élményekkel gazdagodva tértünk vissza a kollégiumba.

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy az eddigi bentmaradós hétvégéink közül ez volt a legjobb.

Tamás Diána Anita és Tóth Tímea
11.F

Módosítás dátuma: 2013. április 18. csütörtök, 20:46
 


Joomla!. XHTML and CSS.