Címlap
Élménybeszámoló a 12. F osztály novemberi kollégiumi programhétvégéjéről PDF Nyomtatás E-mail
2012. november 29. csütörtök, 21:50

2012 novemberének negyedik hetében került sor a tanév harmadik AJTP-s kollégiumi programhétvégéjére.

 

November 23-án tanítás után osztályunk - és valamennyi kollégista társunk - lázasan készülődött az esti színházi előadásra. Vacsora után indultunk a Veszprémi Petőfi Színházba, ahol az ExperiDance tánctársulat előadásában megtekintettük Arany János Nagyidai cigányok című művén alapuló tánc-showt.

A magyar néptánc, népzene motívumain kívül a cigány folklór sok, számunkra ismeretlen elemét használta fel a show megálmodója, és mesélte el két felvonásban – sok-sok humorral, bravúros táncokkal, hihetetlen fizikai teljesítményt nyújtva a nézők többségének örömére.

Következő napunk egész délelőttjét Bábolnán töltöttük, ott is a Nemzeti Ménesbirtokot látogattuk meg.

A lótenyésztéséről, méneséről világszerte híres Ménesbirtokról igyekeztünk megtudni mindent, amit csak lehet. Ebben maximálisan segítségünkre volt vezetőnk, Asbóth Zsolt, aki már kollégiumunk több csoportját kápráztatta el lebilincselő tudásával, élvezetes, a diákok figyelmét is lekötő előadásával. A Lovas Múzeum megtekintése gazdagon gyarapította történelmi ismereteinket. A Ménesudvarban mindent megtudtunk az épületekről, a múlt kimagasló tudású szakembereiről, híres lovakról, a magyar lovassport eredményeiről, valamint kellő tisztelettel csodáltuk meg a viharos évszázadokat megélt, 1710-ben ültetett vén akácfát is. Irodalmi, történelmi érdekességek, anekdoták tömkelegével tűzdelt vezetéssel néztük meg a lovardát, a Hősök kapuját, a kocsi múzeumot, ahol láttuk kiállítva Kadhafi egykori líbiai elnök ajándékát, a színháztermet, az ebédlővé átalakított egykori istállót. Csodáltuk a gyönyörű lovakat a kanca- és ménistállókban, ahol a lovakat kedvünk szerint simogathattuk, etethettük. Időnk már fogytán volt, de feltétlenül látni akartuk a csikótelepet is, ahol szintén nagy örömöt nyújtottak a kedves kis állatok.

Közben elrepült az idő, ezért elbúcsúztunk a csikóktól, Bábolnától, és vidáman, élményekben gazdagon indultunk vissza Pápára.

Minden osztálytársunknak köszönjük a vidám, érdeklődő hangulatot. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő programhétvégék is hasonlóan tartalmasak lesznek, feltöltenek bennünket kulturális, esztétikai élményekkel.

Módosítás dátuma: 2012. december 01. szombat, 19:38
 


Joomla!. XHTML and CSS.