Címlap
Infósok viadala PDF Nyomtatás E-mail
2012. november 22. csütörtök, 09:53

A soproni Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Karának Informatikai és Gazdasági Intézete informatikai versenyt hirdetett, az "Infósok viadalá"-t. Két, az interneten megrendezett előfordulón való eredményes szereplést követően iskolánk három csapata vehetett részt a "viadal" további küzdelmeiben:

a Hupikék Türrpikék csapata ( Joó Krisztina, Korpics Dániel és Bencs Mónika - 9.A ), a Farmerama csapat ( Volf-Farkas Krisztina, Kövér Regina és Kiss Bettina - 10.A ) és a Matrix csapat ( Iványi Dávid, Péntek Róbert és Szalóky Ádám - 10.A ). A versenyt "A" és "B" kategóriában rendezték meg. A három továbbjutott csapat további három csapattal "A" kategóriában folytathatta a versengést a döntőben, amelynek a Nyugat-magyarországi Egyetem GT épülete adott otthont egy nyílt nappal egybekötve.

Reggel kétórai buszozást követően még éppen időben érkeztünk meg a nyílt nap kezdetére Szakács Attila tanár úrral, aki a csapatok felkészítője volt. A szívélyes fogadtatás után bele is vetettük magunkat a programokba. A rendezvényen az informatikai cégek és az egyetem legújabb fejlesztésű eszközei mellett találhattunk érdekes előadásokat az internet veszélyeiről, arról, hogy miért jó gazdasági informatikusnak lenni, a Google új lehetőségeiről, és az informatikai területen való elhelyezkedés lehetőségeiről. Megismerkedhettünk az okos TV-k által nyújtott, a televíziózásban forradalminak számító élményekkel; végignézhettük a számítógépek fejlődését az évek során, majd a prezentáció végén egy okostelefonnal vezérelt robotot és kémhelikoptert is bemutattak nekünk. A nyílt nap végén Dávid még egy interjút is adott a Pulzus TV-nek a programokkal kapcsolatos benyomásairól.

Később a csapatok többsége egy klubhelyiségbe vonult be, ahol a verseny előtt illetve szüneteiben pihenhettünk. A teremben számítógépek és egy, számunkra örömteli perceket szerző csocsóasztal is volt. Aztán megkezdődött a verseny!

A szervezők változatos és játékos feladatokkal készültek. Például egy, a csapat felkészülését bemutató videót kellett készítenünk - ezt még a verseny előtti héten -, és fel kellett töltenünk a youtube-ra. A helyszínen pedig elméleti feladatokat kellett megoldanunk, majd egy számítógépet boncoltunk, aztán fogalmakat kellett elmutogatnunk illetve körülírnunk egymásnak.

A nap zárásaként következett az eredményhirdetés, amelyről senki sem távozott üres kézzel. A "B" kategóriában nyertes csapat minden tagja egy-egy számítógépet kapott, az "A" kategóriában győztesek pedig egy-egy mobiltelefont! A mi csapatunk, a "Matrix" a második helyet csípte el - mi egy-egy iPod shuffle-lal gazdagodtunk. Kategóriánkban a "Farmerama" a negyedik, a "Hupikék Türrpikék" az ötödik lett.

A díjkiosztást követően fáradtan indultunk haza, és este kilenc óra magasságában meg is érkeztünk a pápai vasútállomásra - innen aztán ki ki ment tovább a maga útján.

A cikk szerzője: Szalóky Ádám 10.A osztály                                   moderálta: tici

Sopron Sopron
Sopron Sopron
Módosítás dátuma: 2012. december 03. hétfő, 23:31
 


Joomla!. XHTML and CSS.