Címlap
Programhétvége a kollégiumban PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 10. szerda, 21:44

Az első AJTP-s programhétvége sok lehetőséget kínált a kollégistáknak. A péntek délután előadásokon való részvétel jegyében telt.

Az egyik maratoni rendezvény a Kutatók éjszakája elnevezést viselte, és a késő éjszakába nyúlt. A Pápai Református Kollégium Gimnáziumában került megrendezésre. Tudományos előadások hangzottak el érthető és élvezetes formában interaktív, játékos módon. Volt csillagászati, vulkanisztikai, matematikai, fizikai előadás, szórakoztató kísérlet, kísérlet show. Főleg fiú tanulók vettek részt ezen, a lányok a kollégiumban hallgatták meg dr. Németh Zsolt szülész-nőgyógyász előadását, amely számos új ismerettel bővítette a tudásukat.

A doktor úr beszélt a különböző fertőzésekről, oltásokról, a fogamzásgátlás módszereiről, a különböző hormontartalmú tablettákról. Sok kérdés hangzott el, még a vacsoraidő közeledte sem vetett gátat az aktív érdeklődésnek.

Orgonahangverseny is szerepelt a péntek esti kínálatban. Néhány tanuló a kastélyban hallgatta meg a Kodály, Liszt, Bach műveinek átiratait, amelyet egy speciális hangszeren mutatott be Pálúr János tanár, orgonaművész.

ZumbaAz est fénypontja a zumba volt, amelyen minden osztályból nagy létszámú csoportok vettek részt két fiú bekapcsolódásával.

A program különlegessége, hogy korábbi (már 5 éve leérettségizett) AJTP-s diák és az egyik 9.F-s tanuló édesanyja irányította a táncot.

Először mindenki kicsit feszélyezett volt, de a zene és a fergeteges hangulat hamar feloldotta a gátlásokat. A résztvevők minden végigtáncolt zene után megtapsolták egymást, ez megteremtette az alaphangulatot. Az oktatók lelkesedése, pozitivitása, dinamikussága is felvillanyozó volt.

Különböző kultúrák tánclépéseit, - mozdulatait mutatták be. Előkerültek a régebbi latin és spanyol táncok, a mai táncművészet elemei, például a dupstep és a hip-hop. Több mint két óráig tartott a lelkesedés. Többen akár reggelig táncoltak volna. A legkitartóbbak jutalma egy csodálatos csoportkép lett Túlélők címmel.

Jó lenne, ha a közeljövőben megismétlődhetne ez az est, ami fárasztó volt ugyan, de élménydús, felejthetetlen is.

Köszönet jár érte az oktatóknak: Vaáry Attilánénak, Molnár Csillának, Majorné Gyöngyinek.

Vörös-Bene Vivien, Harczi Regina

Módosítás dátuma: 2012. október 10. szerda, 21:57
 


Joomla!. XHTML and CSS.