Címlap
Szépkiejtési verseny PDF Nyomtatás E-mail
2012. február 02. csütörtök, 08:04

  Február 2-án rendeztük meg a Szépkiejtési verseny iskolai fordulóját, amelyen kilenc nagygimnazista tanulónk vett részt. A győztes márciusban Veszprémben fog képviselni bennünket a megyei fordulón.

 

   A versenyzőknek egy számukra ismeretlen szöveget kellett néhány perces felkészülés után a zsűri előtt felolvasni. A szöveg idén Deme László "Anyanyelvünk és a többi nyelv" című írása volt ( In Deme László: Nyelveink jövője és jövőnk nyelve; Bp., 1990. Magyar Eszperantó Szövetség; 37. ).

  A versenyben a következő tanulók vettek részt: Mezei Lilla és Nagy Bettina ( 10.A ), Buzás Anna ( 10.G ), Freund Szimonetta, Töreki Valentina és Csigi Ádám ( 11.A ), valamint Nagy Laura, Rugli Adrienn és Fejes Zsófia ( 12.A ). Valamennyien remek teljesítményt nyújtottak, így a zsűrit nehéz feladat elé állították a győztes személyének kijelölését illetően.

  Végül is egy első és három második helyezés odaítélése mellett döntöttek a zsűriző tanárok. Eszerint: a három második helyezett Töreki Valentina, Csigi Ádám és Mezei Lilla lett, a megyei döntőben pedig Fejes Zsófia fog indulni a türrös színekben.

  Valamennyi diáknak gratulálunk és köszönetünket fejezük ki a részvételért, Fejes Zsófinak pedig további eredményes versenyzést kívánunk!

                                                                                                                      tici

 

Módosítás dátuma: 2012. február 02. csütörtök, 08:18
 


Joomla!. XHTML and CSS.