Címlap
A Türrös Öregdiákok újabb összejövetele PDF Nyomtatás E-mail
2011. november 02. szerda, 19:59

A Pápai Türrös Öregdiákok Egyesületének mai találkozóján dr. Pleszkáts Tibor, a Geofizikai Intézet volt osztályvezetője tartott élménybeszámolóval egybekötött előadást a Pedagógus Művelődési Házban „Kőolajkutatás a 90-es években az orosz sarkvidékektől a Kaszpi-tengerig” címmel.

Türrös öregdiákokA geológus 1956 és 1960 között járt a Türr Gimnáziumba, mint elmondta, jó szívvel, szép emlékekkel gondol vissza a Pápán töltött négy esztendőre.

 

- Szigorúak voltak velünk a tanárok, magas követelményeket állítottak elénk, a Türrben sikerült annyi tudást szereznünk, ami jó alapot jelentett a miskolci egyetemi évekre, így jól el tudtuk végezni a feladatokat, emberileg és kitartásban is sokat tanultunk. Szívesen gondolok vissza Harsányi tanár úrra, aki matematikát és német-orosz nyelvet tanított. Pápáról a Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki karára kerültem, ahol bányageológus-mérnöki oklevelet szereztem, ezek alapján geofizikusként helyezkedtem el. Magyarországon egyedüli munkahelyem az Eötvös Lóránd Geofizikai Intézet volt, aminek köszönhetően több helyre is eljutottam külföldön, nyugodtan mondhatom, hogy Mongólia második otthonom lett, több évet töltöttem ott el. 1990-től a világ egyik legnagyobb szervizvállalatánál, a Schlumbergernél vállaltam munkát. A cégnél én voltam a Kelet-európai marketing manager, a Szovjetunió felbomlása után Észak-Oroszországban dolgoztunk, egy másik munka során Kazahsztánban, a Kaszpi-tó környéki kutatásokban is részt vettünk, többet között erről is mesélek azoknak, akik jelenlétükkel megtisztelnek.

Az előadás végén - képekkel illusztrálva - a szakember mesélt Himalájai utazásairól is.

Haraszti Gábor
forrás: http://www.papa-ma.hu/

Módosítás dátuma: 2011. november 02. szerda, 20:11
 


Joomla!. XHTML and CSS.