Címlap
A tudást nem lehet ajándékba kapni - évnyitó a Türrben PDF Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 01. csütörtök, 19:08

A Türr István Gimnázium ma reggel tartotta a 2011/2012-es tanév évnyitó iskolagyűlését. Az alkalmon Németh Zsolt igazgató beszédében elmondta, nyáron az intézmény kollégiuma új épületbe költözött.

Az igazgató hozzátette, a költözésnek számos előnye van: ezentúl minden kollégista egy épületben fog Iskolagyűléslakni, mindez megkönnyíti a közös programok szervezését, az új épület közelebb helyezkedik el az iskolához, ezenkívül a beruházás kiváló körülményeket és tárgyi feltételeket biztosít a tanuláshoz.

 

Németh Zsolt kiemelte, a nyáron bár a kollégiumra koncentráltak, a gimnázium épületét sem hanyagolták el. Megtörtént az illemhelyek, a tornaterem, a zuhanyzók tisztasági meszelése, megújult a fizikum és a 13.A osztály tanterme is, így a szóbeli érettségit megszépült körülmények között szervezhetik meg. Ezenkívül új laptopok kerültek a nyelvi terembe, illetve tervezik az iskola könyvtárának felújítását, új asztalokkal és székekkel látják el a jövőben – hangzott el az évnyitón. Németh Zsolt elmondta azt is, egy tavalyi TIOP pályázat keretében a gimnázium hat új digitális tantermi csomagot nyert el, a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt azonban az új eszközök csak idén szeptember végén, októberben érkeznek meg az iskolába.

A Türr István Gimnázium igazgatója arról számolt be, szeptembertől nem dolgozik az intézményben Böröczky Éva és Szavina Olga, Nagyné Tóth Judit tanárnő pedig nyugdíjba vonul. Kozma Zoltánné új pedagógusként érkezett az intézménybe, Vadász Gábor tavaly már tanított az iskolában. GYES-ről tért vissza Nardainé Molnár Ilona, aki a német munkaközösséget fogja erősíteni, változás továbbá az is, hogy a gépjárművezető vizsgához szükséges elsősegély-nyújtási ismereteket Kázmér Erika tanítja majd.

Németh Zsolt beszédében kitért az oktatást befolyásoló jogszabályi környezet és a felvételi rendszer változásaira. Majd tanulásra buzdította a diákokat: a célok megvalósításához dolgozni kell, a tudást azonban az iskola sem tudja ajándékba adni, áldozatokat kell hozni érte.

HuHa

forrás: http://www.papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 12. hétfő, 20:27
 


Joomla!. XHTML and CSS.