Címlap
"Olvasni jó!" PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 01. szerda, 09:39

könyvIskolánk magyaros munkaközössége immár több éve minden tanévben megrendezi az iskolai olvasási versenyt mind a kisgimnazisták, mind a „nagyok” részére. Mindig a tanévnyitó munkaközösségi értekezleten szoktunk dönteni arról, hogy az aktuális tanévben mely műveket kell elolvasniuk a gyerekeknek, illetve hogy melyik műhöz melyik tanár kolléga állítja össze a feladatsort.

Jelmondatunk: „Olvasni jó!”. Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az olvasást egyre katasztrofálisabb mértékben hanyagoló fiatalság vissza kellene, hogy találjon ehhez a mindenféle értelemben hasznos és szórakoztató elfoglaltsághoz.

Az idei tanévben is a kicsiknek és a nagyoknak három-három művet kínáltunk fel elolvasásra. A kapcsolódó feladatlapokat előre megadott határidőkre, folyamatosan várjuk a gyerekektől, illetve az egyes osztályok csapataitól – merthogy csapatversenyről van szó. Minden nevező osztály ötfős csapattal indulhat a versenyen.

Idén a nagyoknak először Lugosi Viktória Ajvé című regényét kellett abszolválniuk. A kitöltött, megoldott feladatlapokat jó néhány csapat már vissza is juttatta a javító tanárnak. A következő mű Tóth Krisztina „Vonalkód”-ja lesz, harmadikként pedig Lázár Ervin Hét szeretőm című novellás kötetéből kell elolvasni néhány művet.

A kisgimnazistáknak 5-6. évfolyamon Darvasi László "Trapiti"-je, 7-8. évfolyamon Sokonyai Edit Engem szeress című műve olvasandó, illetve a későbbiekben mindenkinek egyöntetűen Lázár Ervin "Berzsián és Dideki"-je, majd Berg Judit Rumini a zúzmara gyarmaton című regénye.

Honlapunkon is láthatók/olvashatók a feladatsorok, s reményeink szerint ezekkel is kedvet fogunk tudni csinálni olvasóink, látogatóink körében is az olvasáshoz.

1. feladatsor, 2. feladatsor

tici

Módosítás dátuma: 2011. január 03. hétfő, 20:50
 


Joomla!. XHTML and CSS.