Címlap
Élménybeszámoló a bécsi kirándulásról PDF Nyomtatás E-mail
2016. december 14. szerda, 19:37

A 11. A osztály és a 11. G néhány tanulója december 3-án egy nagyszerű kirándulás keretében Bécsbe látogathatott el. A fő úti cél a híres bécsi karácsonyi vásár volt, de emellett alkalmunk nyílt a schönbrunni kastély és a Szent István-székesegyház megtekintésére is.

A busz 7:00-kor a pápai Várkert parkolóból indult. A körülbelül két és fél órás út után a bécsi program a schönbrunni kastély megtekintésével kezdődött. Itt betekintést nyerhettünk az egykori magyar uralkodók, a Habsburg-ház tagjainak az életébe, amiről egy audioguide segítségével magyarul tájékozódhattunk. Megtudtuk, hogy a kastély építését I. Lipót kezdeményezte, de a spanyol örökösödési háború miatt már csak Mária Terézia uralkodásának idején sikerült befejezni az épületet. A kastélyudvarban található csodaszép rózsakert és a Gloriette diadalív viszont II. Józsefnek köszönhető.

A kastély után a városközpontban található Szent István-székesegyház látogatása következett, amit magyar mesterek a XII. században építettek román stílusban. Mindenkit lenyűgözött a hatalmas építmény rengeteg gyönyörűen kidolgozott részlete, amelyek művészettörténeti és építészeti szempontból is jelentős értékeknek számítanak.

A templom meglátogatása után a városközpontban is kaptunk egy kis szabadidőt. Mindenki kedve szerint kóstolhatta meg a helyi finomságokat, nézegethette a boltok hatalmas kínálatát, vagy éppen felmelegíthette magát egy forró csokival a helyi kávézók egyikében. Már a városközpontban is egy kis ízelítőt kaphattunk az adventi vásárok hangulatából, de csak ezután következett az, amire már mindenki olyan izgatottan várt. Végre elérkeztünk a városháza előtt megrendezett karácsonyi vásárhoz. A hely hangulata mindenkit magával ragadott, amiben a gyönyörű fények is nagy szerepet játszottak. Mindenkit lenyűgözött az esti város látványa, különösen azokat, akik először látogathattak el ide. A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, és jóllakott a vásár néhány nevezetes ínyencségétől; sokan vásároltunk jópofa kézműves ajándékokat szeretteinknek is.

Nagyon jó hangulatban telt a kirándulás, hiszen remek napsütéses időnk volt, a nagy tömeg ellenére sem veszítettünk el senkit, és minden közösen eltöltött program után egyre szorosabbá fűződnek a barátságok közöttünk. Már most is kíváncsian várjuk, hogy jövőre milyen új közös élményekkel gazdagodhatunk, és milyen érdekes helyekre látogathatunk el a következő osztálykiránduláson.

Módosítás dátuma: 2016. december 14. szerda, 19:50
 


Joomla!. XHTML and CSS.