Címlap
Dobogós hely „Az országos haditorna verseny” megyei döntőjén PDF Nyomtatás E-mail
2016. október 15. szombat, 19:08

A 2016/17-es tanévben a Honvédelmi Minisztérium által rendezett megmérettetésre egy csapattal nevezhettek a Veszprém megyei középiskolák.

Ahogy az előző években, úgy idén is nagy lelkesedéssel vágtak neki diákjaink a viadalnak 2016. október 12-én délelőtt. A hideg idő ellenére a szerencse mellénk állt, hiszen a tavalyi szakadó eső most elmaradt. A 13 csapat sikeres regisztrációja után vágtak neki a srácok a 7 állomásnak.

Első feladatuk egy hadtörténeti teszt, totó volt, mely bemelegítésnek épp megfelelt. Ezután következett az akadálypálya váltóverseny, ahol támaszban és függésben kellett a különböző akadályokon haladni.

Harmadik feladatként az úgynevezett „mátrix futás” várt a fiúkra. A kijelölt pályán karók voltak letűzve szabályos alakzatban. A karók végén egy-egy betű, melyet a kapott térkép alapján haladva kellett leolvasni, természetesen a megadott sorrendben. A srácok hibapont nélkül, jó idővel teljesítették a feladatot.

A negyedik állomásnál nem mondhatjuk, hogy lövése sem volt a csapatnak, mivel 20-ból 16 találatot értek el, ami nagyon jó eredménynek számít (ezt a katonák is megerősítették). A következő állomás egy elsősegély pontnál volt, ahol egy képzeletbeli szituációt kellett eljátszani. Itt is sikeresen végezték el „fiaink” egy törött alkar rögzítését.

A verseny talán legnehezebb, utolsó előtti feladata a gépfegyveres futó váltó volt. 4x400 m távot egy közel 4 kg-os fegyverrel nem egyszerű teljesíteni. A fiúk elmondása szerint az utolsó 100 m a „legdurvább”. (Legjobb körünk 1:09 volt!!!). Az utolsó próba a gránáthajítás volt, melynél az előttünk végzett csapatok eddigi legjobb idejét túlszárnyalva (1:06) 1:02-es eredményt értünk el. Vigyor

Több állomáson sikeresnek éreztük magunkat, így izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Az utolsó helyezettől kezdve haladtak az elsőig, mi a végéhez közel hallottuk a szólítást! Diákjaink büszkén léptek előre, mikor a második, ezüstérmes csapatot szólították! Gratulálunk fiúk a megyei második helyezéséhez! Büszkék vagyunk rátok!

A csapat tagjai: Kiss Dávid (10.F) Pirka Dávid (11.A), Németh Áron (11.A), Ihász Martin (11.A)

Módosítás dátuma: 2016. október 15. szombat, 19:18
 


Joomla!. XHTML and CSS.