Címlap
Anatómiából mérték össze a tudásukat PDF Nyomtatás E-mail
2015. május 03. vasárnap, 09:45

Anatómiából szerveztek versenyt nyolcadikos diákok részére péntek délután a Türr István Gimnáziumban. Az emberi test felépítése és működése és az ember egészsége címmel rendezték meg a kétfordulós versenyt.

Harmincöt diák jelentkezett tizennégy iskolából, amely rekordnak számít a nyolcadik éve megrendezésre kerülő megmérettetés történetében.

A verseny témája az emberi test szerveződése, a bőr, a mozgás szervrendszere, táplálkozás, légzés, keringés, kiválasztás, idegi és hormonális szabályozás. A felkészüléshez bármely tantervi követelménynek megfelelő tankönyv használható volt.

A verseny két fordulóból tevődött össze, az első fordulóban írásban mérték össze tudásukat a diákok. A második fordulóba továbbjutott az első forduló legjobb 10 teljesítményét nyújtó tanulója, akik a zsűri előtt szóban bizonyíthattak.

Az első három helyezett tárgyi jutalmat és oklevelet kapott. A szóbeli döntőbe jutó tanulók oklevelet kaptak elért helyezésükről, és minden jelentkezőnek emléklappal köszöntük meg a részvételt. A verseny célja, hogy kedvet kapjanak a diákok a biológia tantárgyhoz, illetve, hogy a legalapvetőbb egészségügyi ismereteket is megszerezzék a versenyre való felkészülés során – nyilatkozta Bostai Csilla, a verseny szervezője, a Türr István Gimnázium természettudományos munkaközösségének vezetője.

pgya

forrás: papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2015. május 03. vasárnap, 10:00
 


Joomla!. XHTML and CSS.