Címlap
„Néked zeng ez a dal…” - Jótékonysági koncert egy beteg kislány gyógyulásáért PDF Nyomtatás E-mail
2014. március 30. vasárnap, 21:03

Egy igazán szép és nemes cél érdekében rengeteg ember gyűlt össze tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A jótékonysági koncert bevételét a Türr István Gimnázium kisgimnazista tanulója, a 6. osztályos Bauer Írisz Rebeka gyógyulására ajánlották fel a szervezők, a Türr-gimnázium és szülői munkaközössége, valamint a Bartók Béla Zeneiskola.

Bauer Írisz Rebeka a Türr-gimnázium 6. osztályos tanulója. Rendkívül szorgalmas, szeret tanulni, tehetséges és okos kislány. Írisznél hosszú betegeskedése után rosszindulatú daganatot találtak tavaly nyáron. Az egész egy hányásos-hasmenéses vírussal kezdődött. Júniusban nagyon rosszul lett, majd a veszprémi kórházba került, ahol vizsgálni kezdték, és kimutatták, hogy a hasnyálmirigyével van probléma. Ezután a legjobb onkológiai központba került, a budapesti Tűzoltó utcai Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikára. Eddigre a kislánynál már egy hasüregi fertőzés is fellépett, vagyis folyadék gyűlt a hasüregébe. Azonnal megműtötték és egyből megcsinálták a biopsziát is, amely eredménye szerint Írisznek hormondaganata van, ami rendkívül különleges és ritka betegség. A daganat szerencsére nem nagy, de gyermekben nem fordul ilyen elő, ezért négy blokkos kemoterápiát kapott, ami nagyon megviselte Íriszt, sokat fogyott. Azóta rendszeresen járnak Pestre kezelésekre, Írisz magántanuló lett. Nemrégiben a tanárai elintézték, hogy Írisz a internetkapcsolaton keresztül részt vehet a tanórákon, ami nagy öröm volt számára. A mosolygós kislány betegsége ellenére jókedvű, vidám. Nagyon szeret rajzolni és alkotni - mesélte Írisz édesanyja, Bauerné Tímea.

A színházterem szinte zsúfolásig telt a jószándékú érdeklődőkkel, akiket Grőber Csilla, Írisz osztályfőnöke köszöntött.

- Fontos ez mindnyájunknak, tanároknak, diákoknak, szülőknek, technikusoknak, akik hosszú ideje azon dolgoztunk, hogy a birtokunkban lévő képességekkel, zenei tudással fejezzük ki szeretetünket, együttérzésünket és segítő szándékunkat. A műsor valamennyi szereplője hiszi, hogy az est többszörösen is segít, erősíti a lelket, kifejezi összetartozásunkat és megkönnyíti egy család helyzetét - mondta Grőber Csilla.

A jótékonysági koncerten felcsendült többek között Vecchi: Néked zeng ez a dal, Andreson: Plink-Plank-Plunk, Gomez: D-Moll Etűd, a Radeczky-induló és a Beatles: Yesterday című dala is.

Írisz a hangverseny ideje alatt a vezérlőben volt édesanyjával, nehogy megfertőződjön, de nagyon tetszett neki a koncert.

Írisz történetét nyomon követheti bárki a Facebook-on keresztül, az Írisz a Hősies és Bátor Szivárvány oldalon, valamint támogathatják a fiatal lány felépülését a Bauer Írisz K&H Bank 10404845-86766786-51691008 számlaszámra történő befizetésekkel is.

Babos Petra

forrás: papa-ma.hu

Módosítás dátuma: 2014. március 30. vasárnap, 21:17
 


Joomla!. XHTML and CSS.